Sakarya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü’nün ‘Mesleki Tanıtım Günleri’ projesi kapsamında Karasu İmam Hatip Ortaokulu 7. ve 8.sınıf öğrencilerine yönelik bir meslek tanıtım semineri düzenlendi. Öğrenciler, meslek sahibi konuşmacıları sorularıyla adeta terletti.

GÖNÜL VERDİĞİNİZ İŞ
İŞKUR tarafından düzenlenen ‘Mesleki Tanıtım Günleri’ semineri, 11 Mayıs Perşembe günü Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu konferans salonunda gerçekleşti. Karasu Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, “Çok para kazanmak, sandığınız gibi sizlere mutluluk vermez. Meslek seçmek, hayat seçmek demektir. Gönül verdiğiniz işi yapmak sizleri mutlu eder. Hangi mesleği yaparsanız yapın, gönül verdiğiniz işi de yapmayı ihmal etmeyin” dedi.

ÜLKENİZ İÇİN ÇALIŞIN
Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Sancaktar, kendisinin de tarih öğretmeni olduğunu belirterek “Hızlı düşünen ve hızlı karar veren Türkiye’nin geleceğine güzel katkılar yapacaktır. Mesleğiniz ne olursa olsun, önce ülkeniz için çalışmayı hedeflemelisiniz. Eğitimci olana kadar birkaç meslek sahibi olmayı düşündüm. Eğitimcilik hayatım boyunca çalışmayı ve mücadeleyi bırakmadım. İşimi severek yaptım” diye konuştu.

KATILANLAR
Sunumunu Sakarya İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Erdal Kızılkaya’nın yaptığı seminerde, Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Sancaktar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, Sakarya İŞKUR Müdür Yardımcısı Mustafa Erdoğan, Eczacı Lütfiye Altuntaş, İnşaat Mühendisi Mehmet Hocaoğlu, Harita Mühendisi Ahmet Vejdi Tuğral, Avukat Tacettin Düzgün, Doktor Rukiye Saka ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Pınar Emanet, öğrencilere mesleklerini tanıttı.

Editör: Haber Merkezi