Sakarya Eğitim Akademisi (SEAK) tarafından hazırlanan “Fonetik ve Diksiyonun Güzel Konuşmaya Katkıları” konulu seminer öğretmenlerden büyük ilgi gördü.

Zoom platformu üzerinden 7 Mayıs Cuma akşamı canlı yayımlanan atölye eğitiminde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Ebru Aracı, ilimiz genelindeki öğretmenlere “Fonetik ve Diksiyonun Güzel Konuşmaya Katkıları” başlıklı bir seminer gerçekleştirdi.

İyi konuşmanın üç önemli öğesi bulunduğunu ifade eden Öğretim Üyesi Ebru Aracı, “İyi planlama yapma, bedeni iyi organize etme, diksiyon ve fonetik kurallarına uygun konuşma güzel konuşma için dikkat edilecek konulardır. Biz ne kadar güzel ve önemli şeyler anlatırsak anlatalım, kelimelerimizi doğru söyleyemez, dilimizi doğru kullanamazsak izleyiciye ulaşamayız.” dedi.

Her konuda iyi yetişmiş bir öğretmenin eğitimin başarısında çok büyük rolü olduğunu belirten İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, "Bilmekten Yapabilmeye Adım Adım Eğitimde Dönüşüm Süreci" kapsamında öğretmenlere yönelik çok sayıda etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade etti. SEAK eğitimlerine öğretmenlerimizden yoğun talep geldiğini de aktaran Durmuş, "Fonetik ve Diksiyonun Güzel Konuşmaya Katkıları" seminerini veren Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Ebru Aracı’ya ve eğitimlere katılım gösteren tüm öğretmenlerimize teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi