Sakarya Üniversitesi'nde 7 Öğrenci Topluluğu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı, topluluklar üniversitede yürüyüş yaptı. Yürüyüşe 100'ü aşkın öğrenci katılırken üniversite "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganlarıyla inledi.

Yürüyüşe Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Tiyatro Topluluğu, Türkiyat Topluluğu, Gurbetçi Gençler Topluluğu, Beşiktaş Topluluğu, Motosiklet Kulübü, Tatangalar Kulübü üyeleri katıldı. Sakarya Üniversitesi Merkez Kafeteryasından başlayan yürüyüş Merkez Kütüphanede son buldu.

Yürüyüşün ardından öğrenci toplulukları adına TGB İl Başkanı Behlül Sarıçamlık, şu açıklamayı yaptı:

"Değerli arkadaşlarım,

Hepiniz hoş geldiniz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Hepimiz buraya bayramımızı kutlamak için, milletimizin zaferleriyle kucaklaşmak için geldik. Bize Türk gençliği derler. Türk gençliği burada, buradayız. Buraya Türk gençliğinin nasıl bir yumruk gibi birleştiğini göstermeye geldik. Türk gençliği bir yumruk olursa, Türk milletinin yüzü güler. Her şey değişir.

Cumhuriyetimizin 99. Yılını kararlılıkla karşılıyoruz.

Cumhuriyet, Mehmetçiğin kahramanlığında, Türk gençliğinin cesaretinde ve Türk milletinin bilincinde yaşamaktadır. Türkiyemizin önünde zorluklar varsa, Türkiye’nin vatansever ve Atatürkçü gençliği de vardır. Ufuklara bakıyoruz ve gençlerin gelecek kaygısı, emekçilerimizin geçim sıkıntısı çekmediği, üretenlerin baş tacı olduğu günler görüyoruz. Karamsar değiliz. Türkiye’mizin, milletimizin yarınlarına dair umut dolu günler görüyoruz.

Türk Gençliğinin vatan aşkıyla cümle düşmana meydan okuyoruz. Vatanın bağrına düşman dayadıysa hançerin,i o hançeri söküp atacak Atatürkler vardır. Bu yürüyüş çalışan gençliğin, üreten Cumhuriyet’in yürüyüşüdür. Bu yürüyüş Mehmetçiğin yürüyüşüdür. Bu yürüyüş Türk Gençliğinin yürüyüşüdür. Bu yürüyüş Cumhuriyet yürüyüşüdür. Hepimize kutlu olsun!"

Editör: Haber Merkezi