SATSO Hizmet Binasında Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ile SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın imzasıyla resmiyet kazanan protokol kapsamında SUBÜ bünyesindeki üniversite öğrencileri, SATSO Üyesi firmalarda yeşil mutabakat konusunda staj yapacak. SATSO Üyelerinin AB Yeşil Mutabakatı sürecine önden hazırlıklı olması amaçlanan protokolün Üniversite’nin ilgili bölümlerinde okuyan öğrencilerin de konuya yönelik kendilerini daha da geliştirmeleri, iş hayatına adapte olmaları sağlanacak. Projenin ilerlemesi amacıyla SATSO bünyesindeki Yeşil Mutabakat Komisyonu tarafından “Yeşil Mutabakat Elçileri” eğitim programı hazırlanarak Üniversite Öğrencilerinin konuyla ilgili donanım kazanması sağlanacak ve SATSO-SUBÜ iş birliğinde elçiler ile firmaların eşleştirilmesi konusunda ortak çalışmalar yürütülecek.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ; “Yeşil Mutabakat Sürecinde SATSO Üyelerinin bir adım önde olmasını istiyoruz.”
Başkan Altuğ, SATSO ve SUBÜ arasındaki iş birliği bağının daha da güçlenmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek; “AB Yeşil Mutabakatı 2025 sonrasında çok daha önemli hale gelecektir. Oda ve şehir olarak bizler şimdiden Üyelerimizi ve iş dünyamızı bu sürece hazırlıklı hale getirmeyi amaçlıyoruz. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ile birlikte imzaladığımız protokol kapsamında üniversitemizin ilgili bölümlerinde eğitim gören öğrencilerin Odamız Üyesi iş yerlerimizde staj yaparak Üyelerimizin yeşil mutabakat sürecine hazırlıklı olmalarını sağlayacağız. BU doğrultuda Odamızda öğrencilerimize yeşil mutabakat oryantasyon eğitimleri verilecek. Sürdürülebilirlik her alanda önemli bir konu başlığıdır. Yeşil Mutabakat bu anlamda küresel çevre dengesini gözetmek açısından hepimize sorumluluklar getirmektedir. Bu konuda yaptığımız hazırlıklar bizleri küresel rekabette de öne taşıyacaktır. Protokolümüz iş dünyamız ve üniversitemize hayırlı olsun.

Bu mutabakat süreci gündeme geldiğinden bu yana Oda olarak üzerine düşerek her konuda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bizzat bu konu için komisyon kuran öncü odalar arasındayız.  Üyelerimizin 2025 öncesinde bu süreçte bir adım önde olmalarını istiyoruz. Odamız ile şehrimizin iki üniversitesi arasında iş birliği bağı çok derin. SUBÜ ile kurulacak nehir teknokent projesiyle de bu bağı daha ileriye götürüyoruz.” dedi.

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık; “SATSO ile her zaman çok güzel çalışmalara imza attık, atmaya devam ediyoruz. Esas olan başkanımızın da vurguladığı gibi üretimin devamlılığı ve gelişmesidir. Üretirken aynı zamanda bilinçsiz şekilde de tüketmemek gerekiyor ki bilinçsiz tüketim birtakım değerlerimizi de yok ediyor. Sakarya’da bu gibi hassas durumlar göz önüne alınarak büyümenin planlanması çok takdir edilecek bir durumdur. Aynı zamanda bu bir farkındalık işidir ve farkındalığı diri tutmamız gerekir. Geleceğimizin teminatı, gelecekte üretimi devralacak olan gençlerimizin de bu farkındalıkla yetişmesi anlamlı ve bu protokol de bu açıdan bakıldığında çok önemlidir. Bizler de öğrencilerimizde bu farkındalığı oluşturmaya çalışıyoruz. Üniversite olarak yeşil mutabakat ile ilgili iki Avrupa Birliği, iki adet de TÜBİTAK projemiz var. Karbon emisyonunun azaltılmasıyla ilgili çalışmalarımızı da gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarda da SATSO ile iş birliği yaparak daha güçlü hale getirebiliriz. SATSO ve şehrin diğer aktörleri ile çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Protokolümüz hayırlı olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi