Öğrencilerden oluşan grup 19 Mart’ta, öğretmenlerden oluşan grup ise 17 Nisan’da Letonya’ya gidecek.

Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafındanErasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği faaliyetleri kapsamında 2016 yılı teklif çağrısı döneminde Türkiye Ulusal Ajansına sunulan ve kabul edilerek hibe desteği almaya hak kazanan “Bilişim ve Metal Teknolojisi Üzerine Pratik Uygulamalar” adlı proje kapsamında öğretmen ve öğrenciler Letonya’nın başkenti Riga’da eğitim ve staj eğitimi faaliyetlerine katılacaklar.

Proje iki hareketlilik şeklinde gerçekleşecek. İlki Metal Teknolojileri alanında Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde öğrenim gören 20 öğrenci, Letonya’nın Riga şehrinde bulunan OGRES TEHNIKUMS okulunda 19.03.2017-04.04.2017 tarihleri arasında staj eğitimi görecekler.Öğrenciler Avrupa’da staj imkânı elde ederek; farklıkültürleritanıyacak, AB bilinci kazanacak, mesleklerinin önemini kavrayarak mesleki gelişimlerini artıracaklar. Ayrıca proje Ulusal Ajansın 2020 eğitim stratejine katkı sağlayacak, öğrencilerin yabancı toplumlara karşı hoşgörü kazanmalarını, sağlayacak, dil gelişimlerine katkı sağlayacak ve bölgemizin iş gücü piyasasını destekleyecek.

İkinci hareketlilikte ise; Sapanca Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi Bilişim Teknolojileri öğretmenleri 17.04.2017-02.05.2017 tarihleri arasındaLetonya’nın Riga şehrinde bulunan RİGAS VALSTS TEKNIKUMS okulunda BilişimC-Programlama programı üzerinde eğitim görerek; çağın gerekliliği olan teknolojik donanımları kendilerine katma imkânı sağlayacak, Avrupa standartlarında yeni bilgi ve becerilerikazanarak mesleki yeterlilikleriniartıracaklar.

Öğrenci ve öğretmen katılımcılar eğitimler sonunda uluslararası geçerliliğe sahip Europass Hareketlilik Belgesi ve Europass Özgeçmiş (CV) Belgesi almaya hak kazanacak.

Editör: Haber Merkezi