ÖĞRENCİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan Sapanca MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen, Sapanca Meslek Yüksekokulu’nun Sakarya Üniversitesi olarak bu sene son mezunlarını verdiğini, önümüzdeki yıldan itibaren  Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi adı altında eğitim vereceklerini söyledi. Özen, her sene eğitim kalitesini yükselterek daha da iyiye giden Sapanca Meslek Yüksekokulu’ nda altı bölüm olarak eğitim verildiğini bu yıl 254 öğrenci mezun ettiklerini ifade etti.

MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ
Önümüzdeki yıl yeni bölüm açılacağının müjdesini veren Özen, Yüksek Öğretim Kurumu’ndan Medya ve İletişim Bölümü’nün açılması ile ilgili kararın çıktığını 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde bu bölüme öğrenci alınacağı söyledi. Kredi Yurtlar Kurumu’nun 500 kişilik kız yurdunun yeni dönemde açılacağı bilgisini veren Özen, “Sapanca Meslek Yüksekokulu, gerek eğitim kalitesi, gerekse sosyal imkanlar bakımından tercih edilen bir okul olarak Sapanca’ya katkısı daha da artacaktır” diye konuştu.
Öğrencilere seslenen Prof. Dr. Özen, mezuniyetin yeni bir başlangıç olduğunu söyleyerek “Sakarya Üniversitesi’nde almış olduğunuz 3+1 mesleki uygulama sayesinde, okulda öğrendiğiniz bilgi ve becerileri uygulamaya geçirerek deneyim kazandınız. Böylece iş hayatına daha hazır, çalışma disiplini ve sektör deneyimi kazanmış bir şekilde iş bulmada bir adım önde olacaksınız. Ülkemizin nitelikli eleman açığının kapanmasına katkı sağlayacaksınız. Gelecek yaşamlarınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından dereceye girenlere plaket ve teşekkür belgesi verildi. Okul birincisi Bankacılık ve Sigortacılık Programı’ndan Nermin Fide oldu.  Daha sonra Nermin Fide tarafından mezunlara meslek andı okutuldu. Öğrencilerin coşkuyla keplerini fırlatması ile tören sona erdi.
Törene Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Yavuz, Sapanca MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen, Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, Sapanca Meslek Yüksekokulu’nun yapımına büyük katkıları olan Mehmet Tok, Sapanca’nın önde gelen iş adamları, akademisyenler ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi