Öğrencilerin yeni bakış açıları kazanması ve dünya problemlerine çözüm araması amacıyla gerçekleştirilen “Uğur Birleşmiş Milletler Çalıştayı 2020”, Uğur Okulları Sakarya Kampüsü ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Model United Nations (MUN) prosedürü örnek alınarak hazırlanan Uğur Birleşmiş Milletler Çalıştayı’na katılan öğrencilerin dünya sorunlarına daha iyi ve etkili çözümler bulması, bireysel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi hedeflendi.

17-18-19-20 Ocak tarihlerinde Uğur Okulları Sakarya Kampüsü ev sahipliğinde ve Sakarya Uğur Okulları Edebiyat Öğretmeni Arzu Şahin organizatörlüğüyle gerçekleştirilen çalıştay, açılış ve kapanış seremonisinde Arya Salonu’nda Pamukova Kaymakamı, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürleri gibi birçok protokol üyesini ağırladı. Ayrıca Uğur Okulları Eğitimden Sorumlu Müdür Yardımcısı Nil Çiçek de öğrencilerin gerçekleştirdiği bu kapsamlı çalıştaya görüşlerini ifade eden bir mesajla katılım sağladı. Uğur Birleşmiş Milletler Çalıştayı, 6 komiteden oluşan 117 delegenin katılımı ile gerçekleşti. Organizasyon; basın, akademik, diplomatik, medya, finans, kriz masası ve ağır ceza mahkemesinden oluşan bir ekibin planlaması ile gerçekleştirilen çalıştayda öğrenciler çeşitli konuları masaya yatırdı. 

Öğrenciler İsrail-Filistin sorunu, mülteci sorunu, ham ve işlenmiş enerji ürünleri ihracatında fiyatlandırma politikaları, Amerika kıtasındaki suç ve uyuşturucu ağları ve bunlara karşı alınacak önlemler, NATO üyesi ülkelerin siber savunmalarını geliştirmeleri ve daha birçok konu hakkında çeşitli ülkeleri temsilen söz aldılar. Türkiye, Rusya, Çin, Amerika, Birleşik Krallık, Irak, İsrail, Arabistan, Hollanda, Brezilya, İtalya gibi birçok farklı ülkenin temsil edildiği çalıştayda öğrenciler dünya sorunları üzerine tartışırken bakış açılarını geliştirerek çözüm önerisi sunma fırsatını yakaladı.
Projenin Genel Sekreteri, Uğur Okulları Sakarya Kampüsü 11.sınıf öğrencisi Elif Çaylan“Geçtiğimiz yıl Sakarya’ya Model Birleşmiş Milletler  kapsamında ses getiren  UBMÇ’19 un ardından bu yıl bu konferansı tekrar gerçekleştirecek olmak bizim içim çok gurur verici. 
Ekibim ve ben gerek akademik olarak gerekse organizasyonu düzenleme sürecinde  aylarca uğraştık, çok çalıştık. George Orwell’ ın geleceği güzelleştirmek, geleceğe seslenmek için ardımızda bir iz bırakmamız gerektiğini belirten sözlerini ilkemiz edindik. Sizlerde bir iz bırakma ilkemiz doğrultusundaki inancımızı asla kaybetmedik. Bizle Türk ve dünya sorunlarına çözüm önerileri getirebilen, barış odaklı, insana ve onun dünyadaki tüm çıkmazlarına eşitlik ilkesi ile yaklaşan Türk gençlerini ülkemize ve dünyaya tanıtmak, çalışmalarımızı genişleyen bir perspektifle sürdürülebilir kılmayı hedefliyoruz ” şeklinde konuştu. 
Sakarya Kampüsü Kurucusu Yavuz Müftüoğlu ise öğrencilere yeni perspektifler kazandıracak bu çalışmaları desteklerini belirterek, “Uğur Okulları olarak öğrencilerimizin akademik gelişiminin yanında bireysel ve sosyal gelişimlerini de önemsiyoruz. Bu nedenle onların tüm bu gelişim alanlarına fayda sağlayacak Uğur Birleşmiş Milletler Çalıştayı gibi tüm etkinliklere katılımlarını destekliyoruz. Kampüsümüz ev sahipliğinde gerçekleşen bu çalıştayda da öğrencilerin global standartlardaki eğitimle buluşmasını sağladık.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi