10 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen uygulamada ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflar için Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve DKAB derslerinden; lise 9, 10 ve 11.sınıflar için Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih ve Coğrafya derslerinden 10’ar soru olmak üzere toplam 780 soru kullanıldı. 
Hazırlanan sorular uzaktan eğitim döneminin 15 Mart- 30 Nisan tarihleri arasında EBA üzerinden işlenen kazanımlarını kapsadı. 
Öğrencilerin uzaktan eğitim döneminde EBA’dan yayımlanan online derslerin öğrenilme düzeyinin ölçülmesi hedeflendi.
Yapılan uygulamaya İlimiz genelinde
5. Sınıflar - 5108
6. Sınıflar - 4439
7. Sınıflar - 4854
9. Sınıflar - 3153
10. Sınıflar - 2875
11. Sınıflar - 2316 öğrenci olmak üzere toplamda 22.945 öğrenci katıldı.
İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, "İlimizdeki tüm olanaklarımızı öğrencilerimiz için seferber ediyoruz, öğrencilerimiz stres yapmasınlar, daima yanlarında olacağız ve onları her alanda desteklemeye devam edeceğiz" dedi. 
Gerçekleştirilen Online Kazanım İzleme Sınavı'nın başarıyla uygulandığını ifade eden Durmuş, Googleform üzerinden yapılan sınavda online sistemin saat 12.00’te kullanıma açılıp saat 00.00’a kadar açık tutulduğunu kaydetti.
Ara sınıflar için uygulanan Online Kazanım İzleme Sınavı sorularının Sakarya Ölçme Değerlendirme Merkezinde görev yapan koordinatör öğretmenler tarafından hazırlandığını, yine aynı kurumda görev yapan ölçme, dil ve rehberlik uzmanları tarafından kontrol edilip son şeklinin verildiğini hatırlatan Durmuş, sınav sonuçlarının, “sınavı bitir” butonunun tıklanmasıyla aynı anda öğrencilerin gmail hesaplarına otomatik olarak gönderildiğini söyledi.
Uzaktan eğitim döneminde öğrencilere online kazanım izleme sınavlarının devam edeceğini belirten İl Millî Eğitim Müdürü Durmuş, sınavla ilgili  soru ve cevap anahtarlarının www.sakaryaodm.meb.gov.tr adresinde paylaşıldığını, sınavda sorulan soruların çözümlerinin 11 Mayıs Pazartesi gününden itibaren İl Millî Eğitim Müdürlüğünün youtube kanalında öğrencilerle etkileşimli bir şekilde canlı yayınlarla çözüleceğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi