Sakarya Millî Eğitim Müdürlüğü, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen “Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi" yöntemi ile "Soruna Değil, Çözüme Odaklan” eğitimini tamamladı.

Öğrencilerin ve velilerin psikolojik sağlamlıklarını güçlendirmek ve onları etik ilkelerle destekleyebilmek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığının yürüttüğü 1000 Meslek Lisesi Projesi kapsamında ilimizde belirlenen 15 Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesindeki psikolojik danışmanlara teori ve uygulamalı "Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi" verildi.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın Destek Programı kapsamında düzenlenen eğitim, Klinik Psikolog Utku Türkmeneri tarafından verildi. Sakarya Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen eğitimi alan psikolojik danışmanlar Sakarya Millî Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ettiler.

ÇÖZÜM ODAKLI TERAPİ NEDİR?
İnsanlar zaman zaman yaşamış oldukları sorunlarla başa çıkmakta zorlanabilirler. Çözemedikleri sorunları halı altına süpürürler. Fakat bir gün halı altındaki tüm sorunlar gün yüzüne çıkar ve baş etmek daha da zor bir hâle gelir. Belki de çok kolay başa çıkılabilecek bir konu destek alınmadığı için zor bir duruma dönüşebilir. Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi yaklaşımı da bu konuda destek sağlayan güçlü ve bir o kadar işlevsel bir terapi yöntemidir.

Editör: Haber Merkezi