Adabilim Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencileri Biyoloji ve Coğrafya dersinde işlemiş oldukları mineraller, toprağın yapısı ve oluşumu konusunu yerinde incelemek ve gözlemlemek amacıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

DÜNYANIN EN VERİMLİ TOPRAKLARI
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toprak Analiz Laboratuvarı’nda öğrencilere eşlik eden ve öğrencilerin sorularını cevaplandıran Ziraat yüksek mühendisi Osman Yüksel Turhan laboratuvarda kullanılan cihazların tanıtımını yaparak çalışma prensibini anlattı. Sakarya’nın toprak yapısı ile ilgili de öğrencilere bilgiler veren Turhan “Sakarya’nın toprağı verimlilik açısından dünyada ilk sıralarda. Bu açıdan verimli alanlara ekim yerine yerleşim yapılmasını doğru bulmuyoruz. Kurum olarak talepte bulunan çiftçilerimize toprağın türü ve yapısı ile ilgili rapor veriyoruz. Çiftçimizde bu rapor sonucuna göre doğru bitki ekimi ve doğru gübreleme yapıyor. Böylelikle hem toprağı koruyor, hem çiftçiyi doğru bilgilendiriyoruz” dedi

LABORATUVAR ORTAMINDA EĞİTİM
Adabilim Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Murat Yıldırım öğrencilerin teorik bilginin yanında laboratuvar ortamında da inceleme yapma fırsatı bulduğunu belirterek yoğun mesailerinin arasında kendilerine vakit ayırdığı için Ziraat Yüksek Mühendisi Osman Yüksel Turhan’a ve personele teşekkür ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Editör: Haber Merkezi