Kendine has eğitim yöntemiyle çocukların gönlünde kısa sürede yer edinen, sempatisini kazanan Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetlemede görevli Polis Memuru Murat Ünal özel çocuklara trafik eğitimi verdi. Engel tanımayan özel öğrencilerle bire bir ilgilenen Polis Memuru Murat Ünal eğitimde servis kuralları, güvenli geçiş yerleri, emniyet kemeri kullanımı ve diğer trafik kuralları konusunda bilgiler verdi.
Özel çocuklara trafik polisi tişörtü ve kırmızı düdük dağıtıldı. Trafik polisi tişörtüyle ve kırmızı düdükle “ailemin trafik polisi” olan engel tanımayan özel yüreklerin mutluluğu görülmeye değerdi. Polis ağabeyleri ile neşeli sohbetleri komik anların yaşanmasına sebep oldu. Özel çocuklar eğitim sonrası polis ağabeylerinin Polis Haftasını kutladı.
Sait Faik Abasıyanık Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Deniz Yıldız çocuklara verilen eğitimle ilgili yaptığı değerlendirmede; “Özel çocuklarımız yaşamının büyük bir bölümü trafikte geçiyor. O yüzden onların trafik kuralları konusunda bilinçlendirilmesi çok önemlidir. Çocuklarımızı trafik polisi tişörtü ve kırmızı düdükle sevindiren, onların anlayabileceği bir dille sevdirerek öğreten Murat Ünal beye çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız çok mutlu oldular. Onların sevinci gözlerinden okunuyordu. Değerli Emniyet Teşkilatımızın Polis Haftalarını kutluyoruz. Böylesine güzel eğitim projeleri için Sakarya İl Milli Eğitim ve İl Emniyet Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi