Serdivan Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda 2018-2019 eğitim öğretim yılında alınan kararlar doğrultusunda yapılan uygulamalar masaya yatırıldı. Yapılan akademik çalışmalar ile TYT-AYT sonuçlarının okul ve ders bazında incelenmesinin yanı sıra proje çalışmaları, sosyal kültürel faaliyetler gibi konular da kapsamlı bir şekilde analiz edildi.
YOL HARİTASI
Yaklaşık dört saat süren toplantıda geçtiğimiz eğitim öğretim yılının değerlendirmesinin ardından 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı için yapılan hazırlıklar ile yapılacak iş ve işlemler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri kapsamında eğitimin öncelikli hedefi olan ahlaki yönden gelişmiş ve akademik açıdan donanımlı bireyler yetiştirme hususunda izlenecek yol haritaları belirlendi. 
KONU BAŞLIKLARI 
Bu bağlamda zümreler, modül takipleri, proje ekiplerinin çalışmaları, değerler eğitimi, sosyal kültürel etkinlikler, destekleme ve yetiştirme kursları, çeşitli kurum ve STK’larla yapılacak iş birliği ve protokoller, okulların bu eğitim öğretim yılı için hazırladıkları eylem planları, okul pansiyonları, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ndeki değişiklikler ile MEB Ortaöğretim Kurumları Uluslararası Program Uygulama Yönergesi, TBA çalışmaları, burslu ve yatılı öğrencilerin iş ve işlemlerinin yürütülmesi, eğitimde iyi örneklerin artırılması, tasarım beceri atölyeleri çalışmaları konuları üzerinde duruldu. 
Okulların koşullarının bireysel olarak ele alındığı ve oldukça verimli geçen toplantıda eğitim öğretim süreçlerinin niteliğini artırmak amacıyla yapılacak çalışmaların uygulama birliği içinde hayata geçirilmesi için tatbik edilecek teknik ve yöntemler karara bağlandı.

Editör: Haber Merkezi