Projeyle Sakarya genelinde öğretmen ve öğrencilerin buluş, tasarım ve marka olabilecek fikirlerinin açığa çıkarılması, mevcutların sayısının artırılması ve ülkesel fayda sağlayacak farkındalık çalışmalarının yapılması amaçlanıyor.
İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri arasında da yer alan eğitimde akademik çalışmaların yanı sıra ülkemize önemli katkılar sağlayacak buluş ve tasarımların ortaya çıkarılmasına büyük önem verdiklerini belirtti. 
Hükûmetin On Birinci Kalkınma Planında (2019-2023) “Nitelikli İnsan, Güçlü Toplum” hedefleri altında ‘Öğrencilerin buluş, patent ve faydalı model başvurusu yapmaları teşvik edilecektir.’ hedefleri yer almaktadır. Ayrıca MEB’in 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi'nde de mesleki ve teknik eğitimde eğitim-istihdam-üretim ilişkisinin güçlendirilmesi hedefleri bulunmaktadır.
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü de 2019-2020 eğitim- öğretim yılının temasını patent, faydalı model ve tasarım yılı olarak belirlemiş olup Türk Patent ve Marka Kurumu ile protokol imzalanmıştır.
Tüm bu hedefler kapsamında çalışmalarına hız veren Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü geçtiğimiz ay Markatek’le imzalanan protokol çerçevesinde ilk eğitim, Markatek Patent Genel Müdürü Baki Demir tarafından mesleki ve teknik Anadolu lisesi müdürlerine verildi.
İl Millî Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Salih Güvendi ve Osman Cansız’ın da eşlik ettiği eğitimde ülkemize değer sağlayacak buluş, tasarım, marka potansiyelinin geliştirilmesi, patent verilerinden daha etkin şekilde faydalanılması için okullarımızda öğretmen ve öğrencilerin Türkiye’nin fikrî mülkiyet sermayesine katkıda bulunmaları konusunda çalışmaların yapılması istendi.

Editör: Haber Merkezi