Sakarya Trafik Denetleme Eğitim Büro Amirliğinden Polis Memuru Murat Ünal tarafından Şehit Erol Olçak Lisesi konferans salonunda Mithatpaşa Anadolu Lisesi, Aydın Gürdamar Ortaokulu, Yunus Emre İlkokulu, Bahçelievler Gazi İlkokulu ve Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi’nde gönüllü öğrenci, öğretmen ve velilere teorik ve uygulamalı “Okul Geçit Görevlileri” eğitimi verildi.
Uygulamalı olarak yapılan eğitimde öğrencilerin öncelikle kendi güvenliklerini almalarının önemi ve nasıl alacakları, okul geçidi kıyafetinin önemi ve araç gereçleri nasıl kullanacakları, araçları nasıl durdurmaları gerektiği, görevli olduğu okul geçidinde kendilerinin talimatları olmadan öğrencilerin ve sürücülerin hareket etmemeleri gerektiği, öğrencilerin karşıdan karşıya nasıl güvenli bir şekilde geçilebileceği anlatılmıştı.
İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin yer aldığı komisyon tarafından yapılan değerlendirme sonucunda başarılı olan öğrencilere Okul Geçit Görevlisi kimlik kartları dağıtıldı.
Şehit Erol Olçok Anadolu lisesi Müdür Yardımcısı Hakan Birlik yaptığı değerlendirmede; “Günümüzde çok sayıda can kaybına ve yaralanmalara neden olan trafik kazalarının olduğunu ve bunların önlenmesi için toplumun tüm kesimine görevler düştüğünü, ilimizde meydana gelen trafik kazalarını en aza indirebilmek, okullar bölgesinde bulunan öğrencilerin daha huzurlu bir şekilde trafik hayatında bulunmaları için gönüllü okul geçit görevlileri belirledik.
Birlik, trafik kazalarında maddi ve manevi olarak en çok etkilenip, zarar görenlerin çocuklar olduğunu belirtti. Okul Geçit Görevlileri sayesinde okullarımız artık daha güvenli olmuştur. Böylesine güzel bir proje için Sakarya İl Emniyet Müdürlüğüne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz.” dedi.
Okul Geçit Görevlileri 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 134.üncü maddesi ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 178.inci maddesince öğrencilerinin okul önlerinde ve okul geçitlerinde güvenli şekilde okula giriş ve çıkışlarını sağlamak amacıyla istekli öğretmen, öğrenci ve velileri kapsamaktadır.

Editör: Haber Merkezi