Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin (SUBÜ) belirli gündemlerle ilgili paydaşları bir araya getirdiği Fikir Sofrası etkinliklerine TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal konuk oldu.

PROJE VERİLERİNE HÂKİM OLMAK

Son dönemlerde gelen projeleri değerlendirirken ‘yeşil’ ve ‘dijital’ içerikli çalışmalara eğildiklerini kaydeden TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “Dijital ve farkındalık kendi başına yeterli değil. İkisinin de birleşimini istiyoruz. Üniversitelerimiz akademisyenlerinin ve öğrencilerinin ürettikleri projelere hâkim olmalı. Bunlarla ilgili verileri toplayıp gerektiğinde yararlanılabilir hale getirebilmeli. Araştırmayı yönetmenin bir parçası da veriyi yönetmektir. Bunu yapamayan üniversiteler adı ve tarihi ne olursa olsun bizim açımızdan ikinci sınıf üniversite kategorisine giriyor. Çok sayıda projeye destek oluyoruz. Ancak bir yandan da bu projelerin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi, ülkemize, dünyaya ve insanlığa katkı sağlamasını arzu ediyoruz. Kısa süre önce kurulan SUBÜ’nün de bu doğrultuda ilerlediğini biliyorum. Bu toplantıyı özellikle sizlerle bir araya gelebilmek için ben talep ettim. Çünkü temelinde sahaya yönelik çalışma yapmak olan bir üniversite bizim için ayrıca kıymetli” ifadelerini kullandı.

İŞ DÜNYASIYLA DİYALOG

2018 yılında kurulan bir üniversite olduklarını hatırlatan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Hızlı bir şekilde yapılanmamızı sürdürüyoruz. Projelerle ilgili olan birimlerimizi de belli bir seviyeye getirdik. Ekip arkadaşlarımız gayretli bir şekilde çalışıyorlar. Özellikle +1 Eğitim Modelimiz sayesinde iş dünyasıyla ilgili olan diyaloglarımızı geliştiriyoruz. Bu sene için ‘Girişimcilik’ dersimizi 3’üncü sınıfa aldık. Bu ders sayesinde şu anda 250’nin üzerinde öğrenci projesinin başvurusunu yaptık. Proje yazımıyla ilgili çalıştaylarımız düzenli olarak devam ediyor. Hâlihazırda yürüyen projelerimiz bulunuyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi