İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sakarya Eğitim Akademisi tarafından Sakarya Çevrimiçi etkinlikleri kapsamında SAÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Psikiyatrist Doç.Dr.Ahmet Bülent Yazıcı tarafından İl Milli Eğitim Yöneticileri,16 İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürlerine yönelik olarak 'Pandemi Sürecinde Eğitim Yönetiminde Değişen Paradigmalar ve Motivasyon' konularında Zoom platformu üzerinden online eğitim verildi.

SAÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ahmet Bülent Yazıcı; “Tüm eğitimciler bu yeni paradigmaya farklı derecelerde hem olumlu hemde olumsuz yaklaşmaktadır. Çevrimiçi öğrenmenin hem artılarını hem de eksilerini göz önünde bulundurmak önemlidir, böylece bu yeni ortamda çalışma zorluğuyla yüzleşmek ve sunduğu yeni fırsatları değerlendirmek için daha hazırlıklı olabiliriz” dedi.

Eğitim yöneticilerinin dikkatle takip ettiği video konferansta Doç. Dr. Yazıcı, "Teknolojide bir değişimin gerçekleşmesi, yeni teknolojiye geçiş yapanların, bu yeni öğretim paradigmasını benimsemeleri kötü alışkanlıkların da geride kalacağı umudunu yaratıyor.

Çevrim içi öğrenmenin olumlu tarafı, öğrencilerin mesafe ve zamanlama sınırı olmaksızın öğrenme durumlarına katılmalarına izin vermesidir. Derslerine gece veya gündüz istedikleri zamanda katılan öğrencilerin dünyanın herhangi bir yerinde fiziksel olarak bulunabilecek kaynaklara ve malzemelere erişebilmelerine imkân sağlamaktadır. Olumsuz tarafı ise ekonomik veya lojistik eksiklikler nedeniyle durumu uygun olmayan öğrencilerin derslere erişimini zorlaştıracaktır. Bu, kırsal ve düşük sosyoekonomik mahallelerde önemli bir konudur. Eğitim yöneticilerinin bu süreçte kurumlarına liderlik etmeleri büyük önem arz etmektedir.

Değişim her zaman kendisine açık olan ve hızlı cevap verebilen kurumlara fırsatlar sunar. Bu değişim kurum çalışanlarının motive edilmesiyle ancak mümkün olacaktır.

Kriz sırasında, etkili çalışmanın (uzaktan çalışma, seyahat azaltma ve sanal toplantılar gibi) hızlandırılmış bir şekilde benimsenmesini görüyoruz. 

Yeni gerçekte, çalışanların fiziksel ve zihinsel sağlığı kurum kültürünün temel taşları olacaktır. Beceri ve yetenek için yeni bir paradigma ortaya çıkacaktır. Kurumlar, çalışanlar ve toplumla birlikte hareket edeceklerdir.  İşgücü esnekliğini yönetmeye çalışacağız. Empatik anlayışla açık iletişim kuracağız.

Öğretmenlerin ihtiyaçlarını anladığımızda, yaşadıkları zorlukları görebildiğimizde ve nazik bir dil kullandığımızda onların motivasyonlarını artırmış  olacağız." şeklinde konuştu.

İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş verdiği değerli bilgilerle yaşadığımız süreçte eğitim yöneticilerimize farklı bir pencere açan Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Psikiyatrist Doç. Dr. Ahmet Bülent Yazıcı'ya çok teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi