EĞİTİME YÖN VERECEK ÇALIŞMALAR
Eğitime gönül vermiş öğretmenlerle işbirliği yaparak, farklı öğrenme ortamlarında ilimizin eğitimde değişim sürecine yön verecek çalışmalar yapmak ve geleceğimizi yeniden tasarlamak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Sakarya Eğitim Akademisi projesi kapsamında planlanan öğretmen eğitimleri programı büyük ilgi görüyor. İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Sakarya Eğitim Akademisinin öğretmenlerimize, velilerimize, eğitim yöneticilerimize ve öğrencilerimize yönelik olduğunu belirterek, ihtiyaç duyulduğu her zaman gerekli eğitimlerin planlanarak uygulanacağını söyledi.

AB/ERASMUS
Durmuş, öğretmenlerimizin kendilerini geliştirecek tüm proje ve faaliyetler içerisinde yer almasının eğitim kalitemizin yükselmesinde çok önemli olduğunu ifade etti. Sakarya İl MEM AR-GE birimi tarafından planlanan AB/Erasmus+Projeleri Hazırlama Eğitimleri ile ilimizin eğitim paydaşlarının AB Eğitim ve Gençlik Programlarına katılım oranının arttırılması hedeflenmektedir. İlimiz eğitim kurumlarının  hazırlayacakları projeler ile; çok uluslu eğitim, mesleki eğitim ve gençlik ortaklıkları oluşturmaları; yenilikçi yaklaşımları transfer fırsatları elde edebilmeleri,  müfredatların ve yurtdışında eğitim fırsatlarının değişimini sağlamaları; ülkeler arasında akademik ve mesleki uzmanlık ağları kurmaları; açık ve uzaktan eğitim ile bilgi iletişim teknolojilerinin eğitim alanında kullanılmasına ve eğitimde çoklu ortam desteğinin sağlanmasına katkı sağlamaları amaçlanmaktadır.

Eğitimcilerimizin  kendi potansiyellerinin farkına varabilecekleri, bu potansiyellerini performansa dönüştürebilecekleri, ilimizin  eğitimde değişim ve dönüşüm stratejilerinin geliştirilmesinde  söz sahibi olabilecekleri  Öğretmen Eğitimleri Programının ilki tüm ilçelerimizde öğretmenlerin katılımıyla devam ediyor.

ÖĞRETMENLİĞİ GELECEĞİ
Düzenlenen eğitimler hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Salih Güvendi; “Değerli öğretmenlerimizle iş birliği yaparak, dijital çağda eğitimi, dünyadan iyi örnekleri, okulun ve öğretmenliğin geleceğini, bilgi çağında öğretmen eğitimini Sakarya Eğitim Akademisi çatısı altında konuşacağız ve eğitimde değişim sürecimizi şekillendireceğiz. Eğitimde değişim süreçlerinin en önemli aşaması  öğretmenlerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerine kendilerinin yön vermesidir. Bu amaçla yapılan anketlerin sonuçları değerlendirilerek Ar-ge birimimizce öncelikli öğretmen eğitimleri konuları belirlenmiştir. Bu eğitimlerin ilki ile Sakarya ilinde Eğitimin Gücüne Güç Katmak için Sakarya Mem Ar-Ge Birimimizde görevli proje uzmanı öğretmenlerimiz Çağatay Özkan, Ersel Aydın ve Nazmiye Kıyak çalışmalarını sürdürmektedirler. Öğretmenlerimizin AB/Erasmus+ projeleri hazırlama tecrübelerini geliştirmek, proje türlerini ve program uygunluğunu ifade etmek, kurumlarımızın proje hazırlama ve yürütme kapasitelerini artırmak amacıyla planlanan başlangıç eğitimleri sonrası proje hazırlığı yapacak kurumlarımıza yönelik tematik eğitimler  uygulamalı olarak verilecektir.” dedi.

Editör: Haber Merkezi