Davut Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizdeki tüm öğrencilerle olduğu gibi kardeş ülkelerden şehrimize gelerek burada eğitimini sürdüren öğrenci kardeşlerimizin yanındayız” dedi

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın katkılarıyla gerçekleşen ve Sakarya Üniversitesi, SAÜ Kazakistan Öğrenci Topluluğu, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinin ortak çalışması olarak Kazakistan Cumhuriyeti Bağımsızlığının 27. yılı kutlamaları gerçekleştirildi. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen programa SAÜ Rektörü Fatih Savaşan, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Zhanseit Tuimebayev, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Ahmet Öksüzoğlu, KYK Sabahattin Zaim Müdürü Paşa Odabaş ve çok sayıda öğrenci katıldı. Gösterilerin, şiirlerin, şarkıların, dans gösterilerinin bir arada olduğu programa her yaştan seyirci katıldı.

KATKI SAĞLAYACAKLAR
KYK Sabahattin Zaim Müdürü Paşa Odabaş, “Misafir öğrencilerimiz gerçekten şehre ve ülkemize çok şey katıyorlar. Onların yetişmesine, onların donanımına katkı sağlamak için elimizden geldiği kadar gayretlerimizi sarf ediyoruz. Öğrencilerimizin her zaman yanındayız ve arkasındayız. Onların sadece Türkiye’ye değil tüm Dünya’ya katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu inançla birlikte bağımsızlık günlerini kutluyorum. KYK adına teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

KARDEŞLİĞİMİZİ UNUTMADIK
Programda açılış konuşması yapan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde ki tüm öğrencilerle olduğu gibi kardeş ülkemizden şehrimize gelerek burada eğitimini sürdüren öğrenci kardeşlerimize de Belediyemizin tüm imkânlarını açık olarak sunuyoruz. 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın Sakarya’da mutlu ve huzurlu yaşamaları için yapılması gereken her türlü iş ve işlemleri yerine getiriyoruz. Bizler Sakarya’daki tüm kamu kurumları, Üniversite, Valilik ve diğer kamu kurumlarıyla birlikte özellikle son yıllarda başka kardeş ülkelerden de buraya gelen öğrenci kardeşlerimizi artık her yerde görmekten çok mutlu oluyoruz. Nihayetinde Sakarya’daki yaşayan vatandaşlarımızın hatta Türk vatandaşlarımızın birçoğu da geçmişleri Orta Asya’dan ve diğer ülkelerden göçmen şeklinde buraya gelip yerleşen vatandaşlarımız. Dolayısıyla biz hiçbir zaman kardeşliğimizi unutmadık ve unutmayacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ÖĞRENCİLER ÇOK DEĞERLİ
SAÜ Rektörü Fatih Savaşan, “Üniversitemizde 85 civarında Kazakistan’dan öğrencimiz bulunmakta. Biz bu öğrencilerimizi kendimizden bir parça olarak görüyoruz. Hem Kazak öğrencileri hem de diğer ülkelerden gelen burada eğitimlerini tamamlayıp belki ülkelerine dönüp belki de Türkiye’de kalacak öğrencilerimiz bulunuyor. Hepiniz bizim için çok değerlisiniz. Hem şehre hem üniversiteye katkınız olağanüstü. Programa baktığımda hem Kazakistan öğrencileri hem de diğer misafir öğrencilerimizin katılımı var. Kazakistan’ın da her zaman bağımsızlığını devam ettirmesini istiyoruz. Türkiye gibi ülkelerle ilişkilerinin her zaman gelişmesini temenni ediyorum. Siz gençlerinde Türkiye’de bulunduğunuz süre boyunca hoşça vakit geçirmelerini diliyorum. Herkese teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi