Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, TV100 ekranlarından canlı yayınlanan ‘Üniversite Yolunda’ programına konuk olarak Bengü Kantekin’in sorularını cevaplandırdı. Yaklaşan üniversite sınavları ve tercih dönemine ilişkin olarak SUBÜ’nün eğitim modeli, mezunlarının istihdam olanakları, kampüsün sağladığı imkânlar ve Sakarya’nın öğrencilere vadettiklerinin konuşulduğu programda +1 mezunu olmanın avantajları da masaya yatırıldı.

İŞ DÜNYASI ÖĞRENCİLERİ TANIYOR
+1 eğitim modeli sayesinde her alandaki öğrencileri bir dönem tam zamanlı olarak iş dünyası ile buluşturdukları bilgisini veren Sarıbıyık, “Böylelikle öğrencilerimiz daha okulu bitirmeden iş tecrübesine sahip oluyor. Bu gerek çalışacakları yerler için gerekse kendi işlerini kurmaları için yardımcı oluyor. Çünkü sahayı bildiğiniz zaman neye ihtiyaç olduğunu ve hangi işi kuracağınızı da bilirsiniz. Bir diğer önemli nokta ise bu model çerçevesinde iş dünyasının öğrencilerimizi tanıması ve uygulamalı eğitimin ardından işe alması. Bizim öğrencilerimiz mezun olduklarında ‘tecrüben var mı?’ sorusuna, ‘evet tecrübem var’ diyebiliyorlar” ifadelerini kullandı.

40’A YAKIN ÖĞRENCİ KULÜBÜ
Eğitim-öğretim süreçlerinde öğrencinin öğrenmeyi kendi kendine gerçekleştirebilecek seviyeye ulaşmasını hedeflediklerini vurgulayan Sarıbıyık, “Hocalarımızın da burada mentörlük görevi üstlenmesi gerekiyor. Günümüzdeki gençler ailelerinden görüş almak yerine kendileri bir şeyler yapmayı daha kıymetli buluyorlar. Bizim de bu doğrultuda 40’a yakın öğrenci kulübümüz var. Bazı öğrenciler fotoğraf çekmeye, bazıları paraşütle atlamaya, bazıları robotiğe ilgi duyar. Bazıları doğayı sever. Öğrenci kulüplerimiz geniş bir çerçevede ilgi alanına hitap ederek aktif bir şekilde çalışmalarını gerçekleştiriyor. Biz öğrencilerin yaptığı işi kıymetli buluyor ve bu çalışmaları gönülden destekliyoruz. Hocalarımızın yaptığı çalışmalarla öğrencilerimizin yaptığı çalışmaları eşleştiriyoruz.”

Editör: Haber Merkezi