Millî Eğitim Bakanlığı, 1,8 milyon öğrencinin yararlandığı ücretsiz yemek uygulamasıyla 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılının ikinci döneminden itibaren kademeli olarak 5 milyon öğrenciye ulaşma kararı almıştı.

Bu kapsamda, ikinci dönemin başladığı 6 Şubat 2023 Pazartesi gününden itibaren okul öncesi eğitime devam eden öğrenciler öncelikli olarak ülke genelinde kademeli bir şekilde 5 milyon öğrenciye günde bir öğün ücretsiz beslenme verilmeye başlanacak.

İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Sakarya'da toplam 43.000 öğrencinin ücretsiz yemek hizmetinden faydalanacağına değinerek Millî Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer'e şükranlarını sunduğunu belirtti. Müdür Savaşçı, Sakarya'da yapılan hazırlık çalışmalarının tamamlandığını ilçelerden gelen veriler doğrultusunda her anaokulu ve ana sınıfına nasıl beslenme verileceğinin okul bazlı olarak belirlendiğini söyledi. Ayrıca öğrencilere ücretsiz sağlanan yemeklerin üretiminde meslek liselerinin yine ön planda olduğunu ifade etti. Meslek liselerinin yanı sıra okul ve kurumların donanımı zenginleştirilen mutfaklarında da üretim yapılacağını bildirdi.

Editör: Haber Merkezi