Proje öğrencilerinin iki aylık çalışmaları sonucunda Dünyada Kadına Şiddete Karşı mücadele haftası olan Kasım ayı sonu ve Aralık ayı ilk haftasında farklı zamanlarda, çeşitli etkinliklerle dört ayrı mekanda gerçekleşti.

Öğrenciler proje kapsamında özel tasarladıkları kıyafetlerle ilk olarak Çark Caddesi’nde röportajlar yaptı. Yoğun ilgi ile karşılanan röportajlarda halka kadına şiddet konusunda ne düşündükleri, tepkiler, cezalar konusunda sorular yöneltildi.  Öğrenciler şiddete maruz kalıp katledilen kadınlarımızın hikayelerinin bulunduğu maketleri hazırlayarak çeşitli alanlarda sergiledi. Kadına şiddeti protesto ettiler.

Etkinlik süresince turuncu beyaz kıyafetler giyen öğrenciler kadının haklarından, şiddet türlerinden ve şiddete maruz kalan birini gördüğünüzde polisi aramaktan çekinmeyin yazılı broşürler ile sürdürülebilir farkındalığı sağlamak amaçlı üzerinde turuncu renkli kendi logolarının bulunduğu ve ALO 183 yazılı magnetler, papatyalar dağıtılarak taktir ve beğeni topladılar. Son olarak Turizm Fakültesi ve Sapanca Meslek Yüksekokulu’nda sergi gerçekleştiren proje ekibi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, Sapanca Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğuz Türkay, Dekan Yardımcısı, Doç. Dr. Şevki Ulema, Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Servet Sezgin, Öğr. Gör. Zuhal Erol, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler ile Kadına Yönelik Şiddeti vurgulayan röportajlar yaptı.

Sapanca Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğuz Türkay, “ Etkinliği gerçekleştiren proje ekibi hocaları ve öğrencilerine duyarlı davranışlarından ve farkındalık yaratmada başarılı olduklarından dolayı teşekkür etti”.

PROJE EKİBİ
Öğr. Gör. Servet SEZGİN ( Koordinatör)
Öğr. Gör Zuhal Erol ( Koordinatör)
Dr. Öğr. Üyesi Yakup Köseoğlu ( Koordinatör)
Damla YILDIZ
Elif ATEŞ
Sevil ÖZSÜZER
Cansu YAVUZ
Özlem ATMAN

Editör: Haber Merkezi