Dünya Aşçılar ve Şefler Birliği (WACS), Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) ve Bolu Belediyesi işbirliği ile Yeniçağa Aşçılar ve Pastacılar Derneği (YEPAD) tarafından ‘Yılın Gastronomi Şehri Bolu’ sloganı ile organize edilen Bolu 5. Uluslararası İzzet Baysal Mutfak Günleri, 400 yarışmacı ve 14 ülkeden yabancı jüri üyeleri ile gerçekleştirildi.

GURUR KAYNAĞI
Uluslararası yarışmaya Taraklı ÇPAL öğrencisi Sabri Furkan Buluntekin "Orijinal Osmanlı mutlfağı" kategorisinde "Ispanak Kalyesi"; Restoran tatlı tabağı kategorisinde ise "Portakal parçacıklı çikolata mousse" ile katıldı. Akyazı Nilüfer Hatun MTAL Yiyecek-İçecek Hizmetleri Öğretmeni ve Atölye Şefi Ali Tosun’un hazırladığı öğrencileri de lise düzeyinde Osmanlı Saray Mutfağı ve “Restoran Tatlı Tabağı” kategorilerinden yarıştı. Öğrenciler birçok ilden yarışmaya gelen rakiplerini eleyerek aldıkları dereceler ile hem emeklerinin karşılığını aldı hem de Sakarya’nın gurur kaynağı oldu.

DERECELER
taraklı ÇPAL'den Sabri Furkan Buluntekin "Portakal parçacıklı çikolatalı mousse" ile altın, "Ispanak kalyesi" ile ise bronz madalya kazandı. Nilüfer Hatun MTAL'den "Osmanlı Saray Mutfağı" kategorisinde Belkıs Duran ‘Hünkar Beğendi’ ile gümüş; Hilal Keser ‘Fodula’ ile bronz ve Meryem Nur Yavuz ‘Kirde Kebabı’ ile bronz; Restoran tatlı tabağı kategorisinde Handenur Kardeş ‘Ayva tatlısı’ ile Gümüş, Esra Çetintaş ‘Kabak Rüyası’ ile Gümüş madalya almaya hak kazandı.

YAZICI’DAN TEBRİK
Akyazı Nilüfer Hatun MTAL Müdürü Sebiha Yazıcı; “İlk kez katıldığımız bir yarışmada 5’te 5 yaparak başarı sağlayan öğrencilerimi kutluyor, onlara bu çalışmada emek harcayarak güvenen ve öncülük eden Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenimiz Ali Tosun’a da teşekkür ediyorum. Başarıyla dönen öğrencilerimiz diğer öğrencilere de örnek oldu. Çalışmanın ve azmin başarılar getirebileceğini öğretmenimiz ve öğrencilerimiz sayesinde gördük, katılan öğrencilerimizi tebrik ederim” dedi.

DURMUŞ KUTLADI
İl Milli Eğtiim Müdürü Fazilet Durmuş, Bolu'da düzenlenen yarışmada ilimize altın,gümüş, bronz madalyalar kazandıran öğrencileri tebrik ederken, bu başarıda emeği bulunan öğretmenlere, okul yöneticilerine ve velilere de destekleri nedeniyle teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi