Aynı anda Türkiye’nin 12 ilinde icra edilen bölge toplantılarından 1. Bölge toplantısı Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ÖĞ-DER Sakarya Şube Başkanı Fatih Cingöz ve yönetim kurulu üyeleri tam kadro hazır bulundu. Toplantıya ayrıca 1. Bölge Başkanı Cemil Koral, Kocaeli, Bolu, Düzce, İstanbul 1 ve 2. Şube, Zonguldak, Karabük ve Tekirdağ şube başkanları ve başkan yardımcıları katıldı.

Sakarya Şube Başkanı Fatih Cingöz’ün selamlama konuşması ile başlayan toplantı, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yavuz’un basın açıklaması ile devam etti.

Yavuz basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

2021-2022 eğitim öğretim yılının iki ayını tamamlamış bulunmaktayız. Eğitim öğretim telafisi kolay olmayan bir iştir. Sınıf bazında karantinaların dışında yüz yüze eğitimin devam etmesi eğitimin devamlılığı açısından verimli olmaktadır. Eğitim öğretim başlamadan önce geçen iki yıllık kayıpların tespit edilmemesi ve telafisi için tedbir alınmamış olması eğitimdeki en büyük eksikliktir.

Son yıllarda eğitimcilerimiz ciddi itibar kaybına uğramakla beraber şiddete de maruz kalmaktadır. Geleceğin mimarı öğretmenlerin öğrenci ve veli karşısında eli güçlendirilmeli, öğretmenlerin kaybettiği itibara, saygıya yeniden kavuşmaları için öğretmenlere sahip çıkılmalıdır. Öğretmenler toplumda hak ettiği değeri bulmalıdır. Okullardaki öğretmen ve idarecilere karşı uygulanan şiddet eylemlerine karşı caydırıcı tedbirler alınmalıdır. İnsanoğlunun beşikten mezara kadar eğitiminin sorumluluğunu yüklenen öğretmenlere hak ettikleri değeri vermeden ne eğitim öğretimde başarı yakalanabilir, ne de bu ülkede salih nesiller yetiştirilebilir.

Veli ve öğrenciler öğretmenle ilgili hoşlarına gitmeyen her basit meselede öğretmenle veya okul idaresi ile görüşmek yerine CİMER’e şikâyet kolaylığını tercih edilmektedir. Bu şikâyetler basit ve asılsız şikâyetler de olsa idarecilerle öğretmenleri uğraştırmakta ve şevklerini kırmaktadır.

Öğretmen Meslek Kanunu bir an evvel çıkarılmalı, meslektaşlarımızın hak ve yetkileri güvece altına alınmalıdır. Okullarda gerek idareciler gerekse öğretmenler onlarca evrak, tutanak, çizelge, yazışma gibi memurların yapabileceği işlerle meşgul edilmektedirler. Bu nedenle ne okula ne de öğrenciye yeterince zaman ayrılmamaktadır. Okullarda memur sayıları artırılmalı idareci ve öğretmenlerin kendi aslî işlerine yoğunlaşmaları sağlanmalıdır.

Gelir vergisinde limitler artırılmalı çalışanların vergi mağduriyetine son verilmelidir. Eşi çalışmayan memurlara çalıştıkları dönemde verilen aile ve çocuk yardımı emekli olduklarında kesilmemelidir. Emekli olanların aile ve çocuk yardımları ödenmeye devam edilmelidir. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür eder, eğitim öğretim faaliyetlerinin ülkemizde daha da iyi seviyelere gelmesini dilerim.”

Toplantının basına kapalı kısmında ise Şubelerin faaliyetleri değerlendirildiği rapor müzakereleri kısmına geçildi. Şube başkanları kendi şubelerinin çalışmaları hakkında bilgiler verdiler. Rapor müzakereleri tamamlandıktan sonra topluca yenilen öğle yemeğinden sonra toplantı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi