Programa katılan davetliler etkinlik öncesi öğrenciler tarafından suyun önemini anlatan görsellerle karşılandı. Öğrenciler tarafından günün anlamına yönelik yapılan eserlerin bulunduğu stantlar büyük ilgi çekti.
Dünya Su Günü programının açılış konuşmasını yapan Nurettin Tepe İlkokulu Müdürü Süfyan Bilgiç, suyun insan için önemine vurgu yaparak, etkinliğin hazırlanmasında emek veren öğrenmen arkadaşlarına ve katkıda bulunan Erenler Anaokulu ve Erenler İlçe Sağlık Müdürlüğüne teşekkür etti.
Kaymakam Salih Karabulut ise dünyanın dörtte üçünün su olduğunu ancak içilebilir su miktarının ise yüzde birlere düştüğünü ifade ederek bilinçli su tüketimine dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Atıksu Arıtmalar Şube Müdürü Murat İkinci, su kullanımı ve tüketimi konusunda mevcut kaynakların verimli kullanımı konusunda sunum gerçekleştirdi.
Konuşmaların ardından Nurettin Tepe İlkokulu Öğrencileri ve Erenler Anaokulu öğrencileri tarafından Dünya Su Günüyle ilgili hazırlanan gösteriler beğeniyle izlendi. Nurettin Tepe İlkokulu ve Erenler Anaokulu Öğrencilerinin birlikte seslendirdikleri ‘Su Çocukların’ şarkısı programın coşkusunu arttırdı.
Etkinliğe Erenler Kaymakamı Salih Karabulut, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Ersoy, ilçe protokolü, eğitimciler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Editör: Haber Merkezi