Vali Ahmet Hamdi Nayir, her hafta gerçekleştirdiği okul ziyaretleri kapsamında Arifiye İlçesinde bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Motorlu Araçlar Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Tematik Lise) ile Şehit Muhammet Fatih Safitürk Anadolu Lisesini ziyaret etti. Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gülaç’ın da eşlik ettiği ziyarette Vali Ahmet Hamdi Nayir, her iki okulda incelemelerde bulundu.

“ÖĞRENCİLER İLE İŞ DÜNYASI BURADA BULUŞUYOR”
SATSO, Sakarya Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yaptırılan okulun Milli Eğitim Bakanlığının 11 ilde pilot proje olarak başlattığı Tematik Lise uygulamasında Sakarya’da Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları kapsamına alındığını belirten Tematik Meslek Lisesi Okul Müdürü Fatih Şumnulu, Motorlu Araçlar Teknolojisi alanında ihtisaslaşarak ülkemizdeki 18 Tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden birisi olduklarını, öğrencileri iş dünyasının ihtiyaçları ile buluşturmaya gayret gösterdiklerini ifade ederken, Şehit Muhammet Fatih Safitürk Anadolu Lisesi Müdürü Fatma Ergen de, okulun genel durumu ve yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Tematik Meslek Lisesinde bulunan atölyede motorlu araçlar üzerine eğitim gören öğrencilerin çalışmalarını izleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir’e öğretmenler de, teknik içeriğe ilişkin bilgiler verdi.

“BAŞARILABİLECEK EN GÜZEL ŞEYLERDEN BİRİSİNİ YAPIYORSUNUZ”
Her iki okulda sınıfları gezip öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya’da anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde 800 civarında okul bulunduğunu, her hafta bir okulu ziyaret edebildiğini ve hepsini ziyaret etme imkânı olmadığından ziyaret ettikleri okulun diğer 800 okulu temsil ettiğini, bir araya geldikleri öğrencilerin 180 bin öğrenciyi temsil ettiğini, yine aynı ortamı paylaştıkları öğretmenlerin de 12 bin öğretmeni temsil ettiğini düşündüklerini belirterek, “Ülke genelinde pilot okul olarak seçilmiş Tematik Meslek Lisesine sizler bir meslek sahibi olmayı arzulayarak geldiniz. Elinizin emeğiyle, bir sanat öğrenip para kazanmak, geçiminizi sağlayıp hayatta güzel bir yer edinmek, başarılabileceğiniz en güzel şeylerden birisidir. Bundan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Bir meslek dalında uzmanlaşmak için buraya gelmiş ve ailelerinizin de yüz akı olmuşsunuz. Yaptığı işi en güzel yapan öğrenciler de sizler olursunuz İnşallah. Aileleriniz, öğretmenleriniz ve bizler sizlere güveniyoruz, sizler de daha güzelini başarabileceğiniz konusunda kendinize güvenin. İnanıyorum ki evde çalışma ortamınız müsaittir, gezip gördüğümüz kadarıyla okullarınızdaki ortam da müsait. Başarabilmeniz için her şey müsait, başarısız olmak için hiçbir sebep görünmüyor. Yeter ki inanalım, güvenelim ve hep beraber başaralım” dedi.

“TİYATRO İNSANLIĞA ÖNEMLİ MESAJLAR VERİR”
Tiyatro konulu derste öğrencilere sorular yöneltip o önemli sahneyi görmeleri konusunda öğütler veren Vali Nayir, Tiyatronun; konusu insan olan, hedefi insan olan, sermayesi insan olan en eski güzel sanatlardan birisi olduğunu ifade ederek, tiyatroyla insanlığa önemli mesajlar verebileceğimizi çok iyi bilmemiz gerektiğini söyledi.

“NÜFUSUZUMUZUN DÖRTTE BİRİNİ ÖĞRENCİLER OLUŞTURUYOR”
En son açıklanan verilere göre İlimizin nüfusunun 1.010.700 olduğunu belirten Vali Nayir, “Bu nüfus içerisinde sizler gibi bu sıralarda eğitim-öğretim gören öğrenci sayımız 180 bindir, üniversiteyi de dâhil edersek yaklaşık 250 bin-260 bin öğrencimiz olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla nüfusumuzun dörtte biri öğrencilerden oluşuyor. Bununla birlikte eğitim aslında nüfusumuzun tamamını ilgilendiriyor. Anne-babalarınız da sizlerin eğitimini düşündüğü için, onlar da eğitimle iç içedir. Bizler de eğitim konusunda neler yapıldığını, öğrencilerimizin durumlarının neler olduğunu ve okullarda herhangi bir sorun olup olmadığını yerinde görmek, sizlere nasıl bir katkımız olabilir düşüncesiyle ziyarette bulunuyoruz.

“ÖNCE ÇOK İYİ İNSAN OLMAK LAZIM”
Üniversitede hangi bölümü seçerseniz seçin, önce iyi birer insan olmaya gayret etmelisiniz. Çok iyi mühendisler tarihte gaz odalarında insanları yakabildi, çok iyi hukukçular çok yanlış kararlar verebildi, yani meslekte çok iyi olabilirisiniz, ancak öncelikle çok iyi insan olmalısınız. Zaten iyi birer insan olmayı başarırsanız, arkasından mesleki başarılar de gelecektir. Bizim yerimize geçecek ve daha iyilerini başaracak nesil sizler olacaksınız. Öğretmenlerinizden daha başarılı öğretmenler çıkması lazım, bizlerden daha iyi yönetecek idarecilerin içinizden çıkması lazım. Daha iyisi çıkmaz ise zarardayız demektir.

“KENDİ KARARINIZI VEREBİLMELİSİNİZ”
Ayrıca hangi bölümde okuyup, hangi mesleği icra edeceğinize kendiniz karar verebilmelisiniz. ‘Ben hayatta hiç yorulmadım, çünkü sevmediğim hiçbir işi yapmadım’ diye çok güzel bir söz vardır. Sevdiğiniz işi yaparsanız ömür boyu hiçbir zaman yorulmazsınız. Kendi kararlarınızı verebileceğinize ve ayakta kalabileceğinize inanıyoruz. Üzerinizde çok büyük sorumluluklar var, gittiğiniz her yerde ailenizi temsil ediyorsunuz, ili temsil ediyorsunuz. Başka bir ilde okursanız, Sakarya’yı da temsil edeceksiniz. İnsan olma sorumluluğunu unutmamalıyız. Bu sorumlulukların bilinciyle hareket edersek, her şey çok daha güzel olur. Başaranlar sizlerden daha iyi durumlarda okumadılar. Bunun en güzel örneği de, Nobel Kimya Ödülü almış vatandaşımız Aziz Sancar’dır” diye sözlerine ekledi.

Öğretmenler Odasında okul yönetimi ve öğretmenlerle de bir araya gelen Vali Nayir, onların da talep ve görüşlerini dinleyerek görevlerinde başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi