Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, MTTB İl Başkanlığı’nca düzenlenen Siyaset Akademisi’nin final programına katılmak için ilimize geldi. Sakarya programı kapsamında bir dizi ziyarette bulunan Karayel, günün sonunda Türkiye- AB İlişkileri adlı bir konferans da verdi.

İlk olarak Orman Park’ta MTTB Sakarya İl Teşkilatının Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık eden Karayel, teşkilatın çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel buradaki toplantının ardından AK Parti İl Başkanlığındaki devir-teslim törenine katılarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından İl Başkanlığına atanan Yunus Tever’e hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Karayel, daha sonra yanındaki heyet ile birlikte Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve Birlik Vakfı Başkanı Prof. Dr. Cemalettin Kubat’a nezaket ziyaretlerinde bulundu.

KARAYEL’E COŞKULU KARŞILAMA
Geçtiğimiz haftalarda birbirinden değerli isimleri ağırlayan “Siyaset Akademisi” programının son konuğu Kayseri Milletvekili ve MTTB Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel oldu. Serdivan Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Karayel’in yanı sıra Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Genel Başkan Karayel, konferans salonuna geldiğinde yüzlerce MTTB’li genç tarafından ‘Gençliğin abisi’ sloganıyla coşkuyla karşılandı. Meşaleler eşliğinde salona giriş yapan Karayel, tüm gençlerle tek tek selamlaştı.

“SAKARYA MTTB’LİLERİN KALESİDİR!”
Siyaset Akademisi final programında konuşan MTTB Sakarya İl Başkanı Muhammed Talha İbil, Genel Başkanlarını Sakarya’da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Yerel seçimlere vurgu yapan İbil, “Onların amacı her dönemde MTTB’li olan Cumhurbaşkanımız ve arkadaşlarını güçsüzleştirmek ve iktidardan indirmek. Ancak Sakarya MTTB’lilerin kalesidir, karanlık gecenin şafağıdır, anne kokusudur, bir baba duasıdır. Kimsenin şüphesi olmasın, bundan önce ağabeylerimiz davasına nasıl sahip çıktıysa biz de şimdi 31 Mart’a kadar çalışacak, buradan rekor oyla Cumhurbaşkanımıza destek vereceğiz” dedi.

YÜCE; 50 YILDIR BU DAVANIN İÇİNDEYİM
İl Başkanı İbil’den sonra kürsüye gelen AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce, geçmiş dönem kurucuları arasında yer aldığı MTTB Sakarya Teşkilatı ile ilgili anılarını anlattı. MTTB’nin bir okul gibi olduğunu ifade eden Yüce, “50 yıldır bu güzel hareketin, bu davanın, birlikteliğin, çalışmaları içerisindeyiz. Eskimez MTTB’li olarak bu yollardan geçmiş olmaktan onur, mutluluk, şeref duyuyorum. Sakarya’nın yanı sıra Erzurum ve İstanbul’da da MTTB faaliyetlerine katıldım. İstanbul’da kültür komisyonunda görev yapıyorduk. O dönemde Kültür Komisyonu Başkanımız şimdi dünya lideri oldu. Bu kişi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. İşte MTTB böyle bir okul” şeklinde konuştu. Yüce’nin konuşmasının ardından Genel Başkan Karayel ve İl Başkanı İbil tarafından kendisine 40 yıl önceki MTTB Sakarya bina fotoğrafının yer aldığı tablo hediye edildi. Görev aldığı yıllarda faal bulunan hizmet binasının fotoğrafının yer aldığı tabloyu gören Ekrem Yüce, hediyenin kendisi için çok özel olduğunu ifade ederek teşekkürlerini sundu.

“SAKARYA EN GÜÇLÜ TEŞKİLATLARDAN BİRİ”
Programda Türkiye-AB İlişkileri adlı konferans veren MTTB Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel ise, “Yerli ve milli davanın, bizi biz yapan davanın peşinde olmuş, büyük Türkiye idealinin peşinde olmuş Üstad Necip Fazıl ve onun gibi niceleri emekleriyle, kalemleriyle, fikirleriyle, kuvvetleriyle fiziki olarak katkı sundukları bir teşkilat. MTTB, var oldukça eli kalem tutan, bilinçli, nitelikli, özverili gençler yetiştirmeye devam edecek. Sakarya teşkilatımızı bu güzel program için kutluyorum. Sakarya, bizim en güçlü teşkilatlarımızdan bir tanesi. İnşallah bu başarıya Türkiye’nin her bölgesinde ulaşabiliriz” diyerek sözlerini noktaladı.

Genel Başkan Karayel’in konuşmalarından sonra sertifika töreni düzenlendi. Katılımcılara sertifikaları Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ve 25. Dönem Milletvekili İsmail Emrah Karayel tarafından verildi. Program, çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

Editör: Haber Merkezi