Kooperatif Başkanı Mehmet Çatalbaş, yaptığı açıklamada, bölgenin sanayi açısından büyük atılıma geçtiğini belirterek, fabrikalara ara elaman yetiştirmek için çalışan Karasu Eğitim Merkezi'ne kooperatifin bir katını tahsis ettiklerini aktardı.

Eğitim merkezine desteklerinin devam edeceğini aktaran Çatalbaş, "Kooperatifimizde 100 civarında çeşitli meslek grubunda iş yerimiz var. Bu iş yerleri ilçemize ekonomik anlamda büyük katkı sağlamaktadır." dedi.

Karasu Eğitim Merkezi Müdürü Osman Aydın da amaçlarının fabrikalara ara elaman yetiştirmek olduğunu söyledi. Kayıt yaptıran öğrencilerin liseye gitme zorunluluğunun olmadığını anlatan Aydın, "8. sınıfı bitiren çocuklar bize kayıt yaptırabiliyorlar. Okulumuzun cazip olmasının sebebi, meslek edinmek isteyen, hizmet sektöründe görev almak isteyen gençlerimiz bizleri tercih ediyorlar. 30 öğrenciyle başladık, bugün 90 öğrenciye ulaştık." diye konuştu.

Aydın, yılın her günü kayıt yaptıklarını belirterek, "Meslek öğrenmek isteyen gençlerimiz, iş verenlerimiz okulumuza gelip geniş bilgi alabilirler. Bizlere Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi idari binasında yer tahsis eden ve her zaman yanımızda olan Başkanımız Çatalbaş ve yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi