Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen, 217-2018 eğitim-öğretim döneminin başlaması nedeniyle açıklamada bulundu. Öğretmen ve öğrencilere başarı dileyen Mengen, Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) çağrıda bulunarak sorunların çözülmesini istedi.

BAŞARI DİLEĞİ
Şube Başkanı Mengen, “2017-2018 eğitim-öğretim yılı, öğrencilerimiz için yeni bir heyecanın başlangıcı, öğretmenlerimiz için yeni fedakârlıklar ve özveri dönemi, milletimiz içinse geleceğe yönelik daha büyük adımlar atabilme hedefiyle başlıyor. Yaklaşık 180 bin öğrencimize, on bin öğretmenimize ve diğer eğitim çalışanlarına yani bu büyük ailenin tüm fertlerine başarılar diliyoruz” dedi.

SORUNLAR
“2017-2018 eğitim-öğretim yılı köklü sorunlara köklü çözümlerin getirildiği bir dönem olmalı”  diyen Mengen şöyle devam etti; “Milli Eğitim Bakanlığı’na bazı önemli başlıklar için çağrıda bulunuyoruz. Kazanma ve kaybetme nedeni açıklanamayan mülakatla öğretmen alımı son bulmalıdır. İstihdamda güçlük çekilen yerlerde teşvik sistemi hayata geçirilmelidir. Tüm öğretmen ihtiyacı kadrolu olarak karşılanmalıdır.”

EK DERS ADALETSİZLİĞİ
Mengen, “Kalıcı bir yönetici görevlendirme sistemi kurulmalıdır. Mağduriyet oluşturan öğretmenlerin yer değişikliği sorununa kalıcı çözüm getirilmelidir. Öğretmenlik mesleği için adil bir kariyer sistemi geliştirilmelidir. Ek ders esaslarındaki adaletsizlik sona erdirilmeli, ders ücretleri artırılmalıdır. Ders kitapları ve yardımcı kaynaklar hazırlanırken özen gösterilmelidir.”

ROTASYON
Mengen, “Okulların bütçe sorunu ivedilikle çözüme kavuşturulmalıdır. Açık öğretim liseleri başarısız öğrenci deposu olmaktan çıkarılmalıdır. Stratejisi olmayan ‘Öğretmen Strateji Belgesi’ yeniden ele alınmalıdır. Öğretmenleri geren değil, geliştiren planlamalar yapılmalıdır.Öğretmenler rotasyon değil, motivasyon bekliyor. Kılık-kıyafet özgürlüğü darbe kalıntısı yönetmeliğin boyunduruğundan kurtarılmalıdır.”

ÖZLENEN BAŞARI
Mengen, “Eğitim-Bir-Sen olarak, bilgiye, bilmeye, başarmaya odaklanmamızın daha bir önem kazandığı gerçeğiyle yeni dönemin daha rahat, aydınlık, umut dolu gelişmelere vesile olmasını temenni ediyoruz. Özlenen başarıya ulaşmak için başta öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz, eğitim çalışanlarımız olmak üzere, öğrenci ve veliler olarak herkesin, her birimizin yapacağı çok güzel, iyi şeyler mutlaka vardır.”

GÖREV İDRAKI
Mengen açıklamasının son bölümünde, “Her birimiz yeni eğitim döneminin heyecanını görevimizin idrakinde bir sorumlulukla yaşayabiliriz, yaşamalıyız. İnsanları eğitimli, bilgi ve yüksek değerlerle donatılmış Yeni Türkiye’nin gerçek anlamda yolunu, ufkunu açacak bir eğitim düzenine kavuşma heyecan ve beklentisi ile yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi