Murat Mengen konuk olarak katıldığı bir televizyon programında üye sayısı hedeflerini 7500’e yükselttiklerini söyledi.

Sakarya’da 11 bin eğitim çalışanından 9 bin kişinin sendikalı olduğunu dile getiren Mengen, 6 bin üye ile Sakarya’nın en etkili ve tek yetkili sendikası olduklarını vurguladı. Mengen, olağanüstü kongre ile yönetime geldiklerinde sadece 3950 üyeye sahipken bu sayıyı önce 5bin sonra 5500 ve şimdi de 6 bin üye hedeflerini gerçekleştirdikleri ve yeni dönem için hedeflerini 7500 olarak belirlediklerini ifade etti.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesinin 25 yıllık hasretine son vererek bir hayali gerçekleştirdiklerini söyleyen Mengen, sendikamızı kiradan kurtararak 3 katlı bahçeli müstakil bir hizmet binası kazandırdıklarını dile getirdi. Mengen, kendi mülkümüze kavuştuk. 15 Eylül Cumartesi günü öğle namazının ardından Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın’ın katılımı ile resmi açılış törenimizi gerçekleştireceğiz. Tüm üyelerimizi dostlarımızı o gün açılışımızda görmekten büyük mutluluk duyarız şeklinde konuştu.

Mengen; Sakarya Şubesi ile ilgili yaklaşık bin üyeye anket çalışması yaparak üyelerimizin hakkımızdaki düşüncelerini dilek temenni ve şikayetlerini belirledik. Anket sonucunda genel anlamda çok büyük bir memnuniyet olduğunu gördük dedi.

Sendikal çalışmalar için yurt içinde farklı şehirler haricinde Ürdün, Kudüs ve Özbekistan’da toplantılara katıldığını ve çok verimli sonuçlar aldıklarını dile getiren Mengen, genel merkez ile çok iyi bir iletişim halinde olduklarını, genel başkan ve genel başkan yardımcılarının 25 yıldır hiç olmadığı kadar Sakarya’yı ziyaret ettiklerini vurguladı. Sadece sendikal değil sivil toplum çalışmaları kapsamında insani yardım kampanyaları ile de Arakan, Filipinler Moro ve Suriye’de de bir çok çalışmaya katıldığını ve ümmet coğrafyası için yardım kampanyalarından basın açıklamalarına kadar bir çok eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sakarya’da yüze yakın sivil toplum kuruluşu ile birlikte hareket ettiklerini ve şehir için her zaman her türlü katkıya hazır olduklarının altını çizen Mengen, siyasi bürokrat stk işbirliği ve istişaresi sonucu Sakarya’da çözülmeyecek hiçbir sorun kalmayacaktır dedi.

Editör: Haber Merkezi