MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği Başkanı Ali Akıllı, “Söğütlü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bölükbaşı’nın başarılı ve özverili çalışmalarını biliyoruz. Hem kendisi ile eğitim üzerine istişarelerde bulunmak hem de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yeni atanan Şube Müdürü Ömer Faruk Gökdeniz’e hayırlı olsun demek için bu ziyareti gerçekleştirdik” dedi.

MİLLİ MUKADDESAT
Nurettin Topçu’nun “Türkiye’nin Maarif Davası” kitabına atıfta bulunan Akıllı; “Son iki yüzyılda birçok yeni okul açıldı ancak bu okullarda eskinin taklidi yerine moda kelimesiyle yeninin taklidi yer aldı. Avrupa körü körüne taklit edilmek istendi lakin ilim sevgisi aşılanmadı; âlimin üstünlüğü ve cemaat içindeki önderliği telkin edilmedi. İlim, bizim hayati menfaatlerimiz için vasıta olarak, şekil olarak istismar edilmek istendi; teknik putlaştırıldı. Zamanımızda ise adeta milli mukaddesatın hizasına yükseltilen tekniğe bağlı değerler, en fazla kazanma gücü, millet kültürünü azar azar ortadan kaldırmaktadır” dedi.

DAHA İLERİ GİTMEK İÇİN
MEB-DER olarak ülkemizin maddi ve manevi kalkınmasına katkı sağlamak için projeler yürütüyoruz diyen Akıllı; ahlaksız, maneviyatsız zekanın bu ülke için en büyük tehditlerden birini oluşturduğunu vurguladı. Söğütlü Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bölükbaşı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Söğütlü’de eğitimin kalitesini artıracak, öğrencilerin hayatına olumlu katkı sağlayacak işler yapmaya çalışıyoruz. Eğitim noktasında ciddi mesafeler aldık daha da ileriye götürmek için elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğiz dedi.

Editör: Haber Merkezi