BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adem Kümbet, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında başkanlık koltuğunu Sakarya İlkokulu öğrencisi Yağmur Göksuka’ya devretti. Okul Müdürü Rahman Uygun ve sınıf öğretmeni Murat Ekici’nin de hazır bulunduğu programda Sakarya İlkokulu’nun bahçesinin ağaçlandırılmasını isteyen minik başkan Göksuka, ilk talimatını Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar’a verdi.
HENDEK
Hendek Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu okul müdürü, öğretmen ve öğrencileri, Kaymakam İdris Akbıyık'ı makamında ziyaret etti.  Okulun 6. sınıf öğrencisi Tuğçe Levent, ziyarette Akbıyık'tan temsili olarak kaymakamlık görevini devraldı. Kaymakamlık koltuğuna oturan Levent, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş'ı arayarak ilçedeki asayiş konuları hakkında bilgi aldı. Büyüdüğünde de kaymakam olmak istediğini belirten Levent, tüm öğrencilerin bu mutlu anı yaşamasını istediğini söyledi.
Hendek İmam Hatip Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi Zeynep Sümeyye Turunç da 23 Nisan dolayısıyla Hendek Belediye Başkanlığını İrfan Püsküllü'den belediye başkanlığı görevini devraldı. Püsküllü'den yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Turunç, daire müdürleriyle telefonda görüştü. Püsküllü, görevini devretmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm çocukların bayramını kutlayarak, "Böyle makamlara gelebilmeniz için çok çalışmanız gerekiyor. Bizler, sizlerin geleceğe daha sağlam adımlarla basmanız ve hayata daha güvenle bakabilmeniz için yoğun gayretle çalışıyoruz. Geleceğimiz siz çocuklara emanet." dedi.
SAPANCA
Sapanca Kaymakamı Süleyman Yıldırım ve Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuklarını öğrencilere devretti. Alaçam Ortaokulu öğrencileri ile öğretmenleri, Sapanca Kaymakamı Yıldırım'ı makamında ziyaret etti. Öğrenci Melisa Kösemen, Kaymakam Yıldırım’dan makamını devraldı. Makamını devreden Yıldırım, minik kaymakama ilçedeki çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Sapanca Belediye Başkanı Yılmazer ise, koltuğunu Sinan Göksun Ortaokulu öğrencisi Ebrar Aslan’a devretti.  Koltuğu devralan Aslan, Sapanca’nın doğal güzellikleri ve turizmi ile öne çıktığını belirterek, ilçe için düşündüğü projelerini anlattı.
İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ
3 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İl Emniyet Müdürü makamına Ali Dilmen İlköğretim Okulu öğrencisi Eren Sezgin oturdu. Heyecanlı olduğu belli olan Sezgin, telsizden “Okul önlerinde huzurun korunması ve şüpheli kişilerin uzaklaştırılması ile yine okul önlerinde trafik düzeninin sağlanması” talimatı verdi. İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, çocukların bayramını kutladı.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun makamına Yenikent İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Hatice Fatma Budak ve Ali Ulvi Lüleci oturdu. Sırayla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna temsili olarak oturan öğrenciler, İl milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’ndan, sosyal ve kültürel faaliyetlerin daha güzel şartlarda yapılabilmesi için okullara çok amaçlı salon isteğinde bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, günün anısına çeşitli hediyeler verdiği öğrencilerin nezdinde tüm öğrencilerin ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik etti. Makam ziyaretine öğrencilerin yanı sıra Yenikent İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı İbrahim Lüleci ve Öğretmen Fatih Küslü de katıldı.

Editör: Haber Merkezi