İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Şen Piliç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen toplantılarda meslek liselerinin sektörle daha yakın işbirliği içinde olması gerektiği konusunda görüş birliğine varılırken, stajyer öğrenci alan sektör kuruluşlarının liselere ziyaretlerde bulunması ve eğitimleri yerinde görmesi yönünde talepte bulunuldu.

ETKİN ÇALIŞMA
Toplantılarda iş alanlarına ana eleman yetiştiren okulların her birine sektörden bir kuruluşun mihmandar olması ve öğrencilerin mesleğe kazandırılması konusunda daha etkin çalışmalar yapılması konusunda görüşler sunuldu.

YAKIN İŞBİRLİĞİ
İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, 2023 eğitim vizyonu belgesinde mesleki eğitime önümüzdeki süreçte büyük önem verileceğini ve alan eğitimlerinin 9. sınıftan başlatılacağını belirterek, mesleki ve teknik eğitime yönelik toplumsal algının olumlu yönde değiştirilmesi için ailelerle, sektörle daha yakın işbirliğinde çalışmalar yapılacağını söyledi.

KATILANLAR
Elektrik-elektronik teknolojileri, metal teknolojileri, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanlarıyla ilgili ayrı ayrı düzenlenen toplantılara İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş başkanlığında, mesleki eğitimden sorumlu şube müdürü Osman Cansız, SATSO komite başkanları, ilgili meslek odası temsilcileri, alan şefi öğretmenler ve okul müdürleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi