Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB ETÜ-SEM işbirliğiyle “İş ve Aile Yaşamında Kuşak Yönetimi” konulu online eğitim gerçekleştirildi.

SATSO Üyelerinin katılımı ve Dr. Cengiz Tavukçuoğlu’ nun sunumuyla gerçekleştirilen eğitimde Dünya çapında iş dünyasında kuşaklar, Kuşakların temel özellikleri, farklılıkları, iletişim süreçleri, algıları ve kariyer beklentileri ile değişen iş yaşamı konularında ayrıntılı bilgiler anlatıldı.

“Kuşak Çatışmaları”

Dr. Tavukçuoğlu sunumunda şunları dile getirdi: “Kuşaktan kuşağa bilinenler, bilgiler çok değişiklik gösterdi. Eskiden var olan bir davranışı, nesneyi, bilgiyi bilmeyen, hiç duymamış yeni kuşakları bilgisizlik ile suçlayamayız. Çünkü henüz dünden bugüne kadar bile bazı şeyler dönüşüme uğramaktadır. Kuşak çatışmaları her kuşakta yaşanıyor. Bir kuşak kendinden önceki nesli tutucu ve geri, kendinden sonraki nesli de sorumsuz ve şımarık bulur.

“Yeni Kuşağımız: C ”

Kuşaklar 20 yılda bir değişir. 2020 ve 2040 yılı arasında doğan ve doğacak nesil ‘C’ kuşağı olarak adlandırılacaktır. Bu kuşağı anlatan ve özetleyen tüm kelimelerin ‘C’ ile başlıyor olması kuşağa da ismini vermiştir.

“Değişmeyen Tek Şey Değişimdir”

Dünya son yıllarda oldukça hızlı gelişti. Tedarik zinciri internet ile oldukça büyüdü, yeni kavramlar, iş, üretim ve çalışma modelleri ortaya çıktı. Ekonomi alanında da kuşak yönetimi oldukça ciddi bir öneme sahiptir. Değişmeyen tek şey değişimdir sözünü unutmadan her kuşağın özelliklerini, ideallerini, önemsediklerini bilerek müşterilere buna göre hizmet sunmak oldukça önemlidir. Birçok teknoloji firması yanlış kuşak yönetimi, insanı tanımama, yeni yatırımları görmezden gelme gibi hataları yüzünden tarihten silinmişlerdir. 1968 yılında ilk kez yayınlanan İSO İlk 500 listesinde yer alan 500 firmanın maalesef yüzde 70’i 2000’li yılları göremedi. Şimdiki şirketler de bunu düşünmeli ve geleceği planlama, insanı tanımaya yönelik yatırım gerçekleştirmelilerdir. İnovasyon olmazsa yok olmak çok kolaydır.

Editör: Haber Merkezi