Arifiye Bekir Sıtkı Durgun İlkokulu Erasmus Proje Ekibi tarafından hazırlanan ‘Küçük Çiftçiler Toprakla Buluşuyor’ projesi, Avrupa Birliği Türkiye Ulusal Ajansı Okullar Arası Değişim Ortakları KA229 projesine dâhil edilerek hibe desteği alma başarısını gösterdi.

2 yıl sürecek projede okul öğretmenleri ve öğrencileri; proje ortakları olan ülkeler Romanya, İtalya, Bulgaristan, Slovenya ve Yunanistan'a eğitim gezileri düzenleyerek projeyi anlatacaklar.

Millî Eğitim Bakanlığının resmî web sayfasındaki iyi örnekler kategorisinde de değerlendirilen "Küçük Çiftçiler" projesi, başarısıyla Sakarya eğitim camiasının gurur kaynağı oldu. AB Projeler bütçesinden büyük miktarda hibe desteği alan projenin ortağı ülkelerin öğretmen ve öğrencileri de ilimize gelerek  projeyi yakından inceleyecekler.

Geçtiğimiz yıl mayıs ayında Tarım Atölyesi faaliyeti olarak başlanan projenin yakın takipçisi ve destekçisi olan İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, "Küçük Çiftçiler" projesinin bir dünya projesi olmasından büyük gurur duyduklarını ifade ederek başarılı projede emeği geçen Arifiye Bekir Sıtkı Durgun İlkokulu ailesinin tüm üyelerini ayrı ayrı tebrik etti.
 

Editör: Haber Merkezi