Velilerin ve davetli vatandaşların salonu tamamen doldurduğu programa İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da katılarak kampanyaya destek verdi.
Karasu Sezi Eratik Ortaokulu tarafından Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Türkü Konseri ve Şiir Dinletisi” programı büyük beğeni topladı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı programda vatandaşlar salona sığmadı. Van’ın Tuşba ilçesi Alaköy Şehit Çetin Aysan Ortaokulu’na kitap desteği sağlanması amacıyla gerçekleştirilen programın öncesinde salon girişinde kitaplar kabul edildi. Coşku dolu programın sunuculuğunu Türkçe Öğretmeni Burcu Aksu ve Matematik Öğretmeni Emin Unay üstlendi.
Program, Muharrem Bozkurt Celepoğlu’nun seslendirdiği “Fetih Marşı” şiiriyle başladı. Öğrencilerin seslendirdiği “Mağusa Limanı” türküsüyle devam eden programda ‘Kara Tren Gelmez mola-Pınara Gel ki Görem’ türkülerini seslendiren Okul Müdürü Servan Sever izleyenlerden tam not aldı. Bir şiir bir türkü şeklinde hazırlanan birinci bölümün ardından Ritim Grubunun gösterisiyle ikinci bölüme geçildi. Mehmet Yıldız’ın yönetimindeki Ritim Grubu gösterisi seyirciden büyük alkış aldı. Ardından İsmail Hakkı Gayretli yönetimindeki Sezi Eratik Ortaokulu Korosu performanslarıyla göz doldurdu. Birbirinden yetenekli öğrencilerden oluşan koro davetlileri mest etti.
Öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerin sanatsal yeteneklerini de oraya çıkaran gece boyunca bağlamada Lale Turhan, klavyede Cem Karagülle, gitarda Semih Çatalbaş, kemençede Kerem Kılıçaslan ve ritimde Mehmet Yıldız performanslarıyla ‘okulun içinden orkestra çıktı’ dedirttiler.
Eğlence, türkü ve şiirin hakim olduğu coşku dolu programın sonunda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, yardımseverlik duygularının ön plana çıktığı, anlamlı bir hizmet için biraraya gelerek etkinlik düzenleyen Sezi Eratik Ortaokulu ailesine ve bu kampanyaya destek veren tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.
Konuşmasında “Yüreğindeki sevgi ve gözlerindeki ışıltıyla sevgili çocuklarımız, bugün de bize hayat sevinci oldu” diyen İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Çocuklarımız bu gece bizlere unutulmaz bir mesaj verdi. Cehaletin zincirini kırmak için bir mihenk taşı olan kitapla beraber kurdukları sevgi köprüsüyle Van’daki arkadaşlarına nasıl ulaşabileceklerini çok güzel bir şekilde gösterdiler. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ergüven Aslan, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Sancaktaroğlu ile çok sayıda davetlinin katıldığı program, “Bir Başkadır Benim Memleketim” türküsünün söylenmesiyle sona erdi.
Programda toplanan kitaplar, Sezi Eratik Ortaokulu’nu temsilen mart ayında Van’a gidecek öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir heyet tarafından Van’ın Tuşba İlçesindeki Alaköy Şehit Çetin Aysan Ortaokulu kütüphanesine teslim edilecek.

Editör: Haber Merkezi