Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’yı ağırladı. Karasu Meslek Yüksekokulu’nun masaya yatırıldığı buluşmada okulun ek binasında devam eden inşaat ve çevre düzenlemesine yönelik yapılacak çalışmalar ile okulun eğitim kapasitesi ele alındı. Şehrin hemen hemen tamamında birimleri bulunan bir üniversite olmanın kendilerine ilçelerin de gelişimine katkı sağlayacak eğitim-öğretim faaliyetleri yapmayı zorunlu kıldığını belirten Rektör Sarıbıyık, bu doğrultuda ilgili aktörlerle de fikir alışverişinde bulunmanın önemine dikkat çekti.

Gelişime ayak uyduracak bir MYO

Karasu Meslek Yüksekokulu bünyesinde Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon Programı’na 2021-2022 Akademik Yılı’ndan itibaren 40 öğrenci alınmasının Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından uygun görüldüğü bilgisini veren Sarıbıyık, “Günümüzde ve gelecekte öne çıkacak mesleklere yönelik programlarımızı bir bir açıyoruz. Karasu gelişimini sürdüren ve her geçen gün gelen yatırımlarla daha da cazibe merkezi olan bir ilçemiz haline geldi. Bu nedenle Karasu Melek Yüksekokulu’nun gerek eğitim-öğretim gerekse fiziksel imkânlar bakımından çok daha iyi hale getirilmesi gerekiyor. Bu anlamda kıymetli belediye başkanımız desteklerini hiç esirgemediler. Bugün de fikir alışverişinde bulunduk. Şu anda meslek yüksekokulumuzda ek bina inşaatı devam ediyor. Ayrıca nitelikli bir çevre düzenleme çalışmasına ihtiyacımız var. Başkanımız bu noktada destek verebileceklerini belirttiler. Diğer başlıklarda da mutabık kaldık. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Her türlü desteği sunmaya hazırız

Karasu’nun gelişiminde sanayinin yanı sıra turizm ve tarımın da önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, “Biz bunları planlı bir şekilde ve birbirine zarar vermeden geliştirmenin yanı sıra eğitimi de oldukça önemsiyoruz. Çünkü bölgede okuyan ve bölgeyi bilen öğrencilerin güzel bir ortamda ilgili programlarda nitelikli eğitim alması son derece önemli. Zaten SUBÜ’nün geliştirmiş olduğu ve örnek olan bir +1 Uygulamalı Eğitim Modeli var. Bizler de bu modelin ilçemizin gelişimine de katkı sağlaması için rektör hocamızla sürekli irtibat halindeyiz. Karasu Meslek Yüksekokulu ilçemiz için temel yapı taşlarından. Ek binanın bitirilmesi ve çevre düzenlemesinin yapılması için her türlü desteği sunacağız. YÖK tarafından onaylanan yeni programımız da okulumuza hayırlı olsun. Öğrencilerimize gerek okul, gerekse ilçemizde en güzel imkânları sunmak için gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi