Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Akademik Başarıyı Arttırma ve Dijital Yönetim Biriminin birlikte hazırladığı çalışmanın on birincisi İstanbul/Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi ile devam ediyor

“SAKARYA SINIRLARINI AŞAN TANITIMLAR”
2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı ikinci kanaat döneminde “Canlı Okul Tanıtım Günleri” adlı çalışmanın İstanbul/Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi ile devam edeceği ve tanıtımla ilgili duyurunun 22 Mart 2021 tarihinde adapazarimem instagram sayfasında yayınlandığı bilgisi paylaşıldı.

Salgın sürecinde okul ziyareti yapamayan 8. sınıf öğrencilerinin bilgilenmelerini, öğrencilerin ilgi duydukları alanları ve yeteneklerini keşfetmelerini ve bu yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmelerini, doğru bilgiyi alanında uzman kişilerden almalarını sağlamak amacıyla planlanan çalışmanın on birincisi 24 Mart 2021 tarihinde saat 19.00’ da zoom üzerinden yapılacak.

“Canlı Okul Tanıtım Günleri” çalışmasının on birincisi İstanbul/Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi ile devam edecek. İstanbul/Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi Okul Psikolojik Danışman Ercan Ertekin ve rehberliğindeki öğrenciler ile Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde yürütülecek olan bu çalışma öğretmenlerin, velilerin ve 8. sınıf öğrencilerinin katılımını bekleniyor.

“OKUL TANITIMI GELECEĞİN ANAHTARI”
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: “Canlı Okul Tanıtımı” çalışmalarının on birincisine İstanbul/Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi ile devam edileceğini, bu zorlu süreçte öğretmenlere, öğrencilere ve velilere en iyiyi sunmak için çaba gösterildiğini, öğrencilerin ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri okullarla ilgili en doğru bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırabilmek amacıyla hazırlanan bu tür çalışmaların çok önemli olduğunu, belirtti.

Bakırtaş; İstanbul/Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi ile gerçekleştirilecek olan bu çalışmanın Sakarya ili dışındaki okulları tanıma adına bir ilk olduğunu ve öğrencilerin geleceğini planlama noktasında dikkate alması gereken önemli bir fırsat olduğunu, uzman kişilerin rehberliğinde karar sürecini şekillendirmenin daha sağlıklı bir davranış sergileme yönünden önemli olduğunu belirterek, “Planlı, programlı çalışma sonucunda elde edilen başarı, iyi bir okulun kapısını açan sihirli bir anahtardır yeter ki neyi, neden istediğinizin farkında olun.” dedi.

Editör: Haber Merkezi