Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Yönetimine hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Olağan kongrenin üzerinden bir aydan fazla zaman geçmesine rağmen eğitimcilerin, sivil toplum kuruluşları, siyasi ve bürokratların ziyaretleri devam ediyor. Ziyaretlerde sendika, eğitim ve gündem üzerine sohbetler edilirken eğitimcilerin gündemi en çok konuşulan konuların başında geldi.

TAM DEMOKRASİ
Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen; “Teşkilat olarak üyelerimizin, eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin temel meselelerini çözüme kavuşturma, mesleki sorunlarını çözme, özlük haklarını geliştirme noktasında görev ifa ederken genelde ülkemizin demokratikleşmesi, korku tünelinden çıkması, vesayetin demokrasi üzerindeki gölgesinin tamamen bertaraf edilmesi ve ham demokrasinin tam demokrasi olması anlamında bir emek harcıyor, ter akıtıyoruz” dedi.

MÜCADELEYE DEVAM
Mengen 3600 ek gösterge dâhil, eğitim çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili çalışmalar sonuçlanıncaya kadar hep birlikte mücadele edeceklerini ifade ederek, “Vaatleri icraata dönüştürecek çalışma, 3600 ek gösterge ile ilgili düzenleme, tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde ve bir an evvel çıkarılmalıdır. Kamu görevlilerinden alınan gelir vergisinin yüzde 15’te sabitlenmesi ve matrahların yükseltilmesi gerekiyor. Kamu görevlilerinin maaşlarında yaşanan reel kayıplar telafi edilmelidir. Bunun için, 2019 Ocak ayı maaşlarıyla birlikte, 2018 yılında gerçekleşen reel gelir kaybını tazmin etmeye yönelik enflasyon farkı tazminatı hesaplanarak kamu görevlilerine ödenmelidir” diye konuştu.

ÖĞRETMENE DESTEK
Öğretmenlik Meslek Kanunu tartışmaları yapılırken bazı internet siteleri ve kişiler üzerinden bir algı oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Mengen, “Okul yöneticilerinin itibarsızlaştırılmasına müsaade etmeyiz. Okul yöneticilerimiz, okulların yükünü ve çilesini çeken kişilerdir. Beklenti ve taleplerin karşılandığı, öğretmenlerin görev, yetki, hak ve sorumluluklarının belirlendiği, mesleki gelişim ve kariyer basamaklarının, mesleki özerkliklerinin ve iş güvencelerinin tanımlandığı, öğretmene destek niteliğinde bir meslek kanunu istiyoruz. Bunun için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

HAK VE UYGULAMALAR
Mengen açıklamasının son bölümünde; “Kamuda sözleşmeli istihdamının terk edilmesi, sözleşmeli personelin tamamının kadroya geçirilmesi, iş güvencesini ve saygın işi merkeze alan kamu personel sisteminin tam olarak hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyerek, sözleşmeli personel istihdamından kesinlikle vazgeçilmelidir. Yöneticilik görevlerine atanması dâhil olmak üzere, görevde yükselme ve unvan değişikliği hak ve uygulamalarından yararlanması temin edilmelidir, eğitimciler, eşleri ile işleri arasında tercih yapmak zorunda bırakılmamalıdır” diye vurguladı.

Editör: Haber Merkezi