Adabilim okulları konferans salonunda gerçekleşen söyleşide, sözlerine Cahit Zarifoğlu'nun talebesi olduğunu hatırlatarak başlayan yazar Alim Kahraman, onunla birlikte geçirdiği dönemi ve hatıralarını paylaştı. Yazarlığa başlama hikâyesini de anlatan Kahraman, küçük yaşlarda şiir yazarak bu yola adım attığını belirtti.
Yazar olma hayali olan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kahraman, “İdeallerinizden vazgeçmeyin. Lise döneminde batı ve doğu klasikleri diye bildiğimiz eserleri bitirmeye gayret edin. Bu kitaplar bakış açınızı değiştirecek ve ufkunuzu açacaktır. Edebiyatın hangi türünde kendinizi daha özgür hissediyorsanız o alanda yazın ve mutlaka her gün bir sayfa da olsa bir şeyler karalayın” dedi.
Edebiyat öğretmeni Zinnet Yılmaz “Yazarımız vermiş olduğu kıymetli bilgilerle öğrencilerimize yeni bir ufuk açtı, kendisini misafir etmekten onur duyduk. Adabilim Okulları olarak öğrenci-yazar buluşmaları adı altında öğrencilerimizi önemli yazarlar ile bir araya getirmeye devam ediyoruz. Bu tür programlar öğrencilerimizin gelişimini olumlu yönde önemli katkılar sağlıyor. İnşallah önümüzdeki günlerde farklı yazarlar ile buluşmaya devam edeceğiz” dedi.
Söyleşi sonunda öğrenciler yazar ile hatıra fotoğrafı çektirerek kitaplarını imza attırdı.

Editör: Haber Merkezi