İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş tarafından yuvasına yerleştirilen ve öğrenciler tarafından “Dost” adı verilen köpek ilgi odağı oldu.

Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri çerçevesinde, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’ndan alınan sevimli bir yavru köpek, Daire Başkanı Yusuf Çelebi ve beraberindeki veterinerlerle birlikte okula teslim edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş tarafından yuvasına yerleştirilen ve öğrenciler tarafından “Dost” adını verdiği köpek, bütün öğrencilerin ilgi odağı oldu.

Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürü ile Serdivan’da görevli okul, kurum müdürleri ve mahalle muhtarları ve öğrenci velilerinin de katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerde programa katılanlar kuş yuvalarını boyadı. Boyanan kuş yuvalarının bir kısmı misafirlere hediye edilirken, diğer bir kısmı ise diğer okullara hediye edilmek üzere hazırlandı.

Okul Müdürü Mesut Gürel, “Bizler, bu güzel şehrin geleceği olan çocukları şekillendiren eğitim yuvalarından biri olan Hakkı Demir Ortaokulu ailesi olarak, küçük yaştan itibaren çocuklarımızın hayvan sevgisi ile büyümesini ve bir hayvanın sorumluluğunu alıp, onu korumayı deneyimleyip öğrenmesinin önemli olduğuna inandık. Hayvan barınağından alınan ve okulumuz tarafından sahiplenilen köpeğimizi, beraber sevgiyle kucaklayalım, hayvanlara sevgimizi, doğaya saygımızı ilke edinerek, şehrimize yakışır nitelikte bir uygulamaya öncülük edelim istedik. Her Okulun Bir Hayvanı Olsun. Yürekler Birlikte Atsın sloganıyla yola çıktık. Temennimiz bu kıvılcımın artarak çoğalması ve ışığının yayılmasıdır.”

Editör: Haber Merkezi