Ortaokul Koordinatörlüğü tarafından ortaokul öğrencilerine yönelik başlatılan “Ortaokul Akademisi” içerisinde Diş Sağlığından İlk yardım Eğitimi’ne, Okçuluktan Salon Sporlarına kadar birçok faaliyet barındırıyor. Gençlerin ücretsiz faydalandığı bu eğitimler Adapazarı, Serdivan, Erenler, Söğütlü ve Hendek olmak üzere beş ilçede 400’e yakın öğrenci ile devam ediyor.

400’E YAKIN PROJE
TÜGVA Sakarya Ortaokul Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan, içerisinde sağlık ve spor derslerinin bulunduğu “Ortaokul Akademisi” adlı projesi durmaksızın devam ediyor. Kayıtların alınmaya başladığı ilk günden itibaren veliler ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören projeye 400’e yakın öğrenci kayıt yaptırdı. Adapazarı, Serdivan, Erenler, Söğütlü ve Hendek ilçelerinde ayrı ayrı olarak düzenlenen projede “Ağız ve Diş Sağlığı, İlk Yardım Eğitimi, Bilinçli İlaç Kullanımı, Afetle Mücadele” dersleriyle bilinçlenen, öğrenen ve aynı zamanda “Futbol, Basketbol, Voleybol, Okçuluk” gibi etkinlikler ile de sporu seven, hareket eden bir gençlik hedefleniyor.

SPOR EĞİTİMLERİ
TÜGVA Sakarya Ortaokul Koordinatörü Ömer Yeşilyurt “Türkiye Gençlik Vakfı olarak gençlerimizin her daim yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Teknoloji çağının getirdiği yeniliklerle birlikte gençlerimiz maalesef bilgisayar ve telefonlara hapsolmuş, monoton bir hayat sürdürme noktasına gelmiştir. Biz de bu monotonluğu kırmak için böyle bir proje başlattık. “Hareket eden gençlik sağlıklıdır, sağlıklı gençlik hareket etmelidir” sloganımızla TÜGVA Sakarya İl Temsilciliği olarak Ortaokul Akademisini projesini başlattık. Ortaokul Akademisi kapsamında gençlerimize Ağız ve Diş Sağlığı, Akıllı İlaç Kullanımı, Hijyen, İlk ve Acil Yardım eğitimlerini vermeye başladık. Hafta sonları ise alanında uzman eğitmenler ile birlikte futbol, voleybol, basketbol, okçuluk eğitimlerini veriyoruz” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi