Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından geleneksel hale getirilmesi hedeflenen “Gastronomi Sohbetleri” kapsamında “Günümüzde Kesici Aletler ve Bıçakçılık” konulu eğitim gerçekleştirildi. 
Yeşilyayla Kesici Aletler’in (PİRGE) firma yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen eğitimde, firma Kurumsal İletişim ve Marka Sorumlusu Tankut Paçacı bıçak ve yardımcı ekipman üretim, seçim ve bakım aşamaları ile uluslararası doğrama teknikleri, Danışman Şef Yardımcısı Sadık Doğan ise bıçak ve yardımcı ekipman türleri, kullanım amacı ve yerleri ile bakımları hakkında bilgi ve tecrübelerini öğrencilere aktardı.
Etkinlik kapsamında yapılan aktiviteler sonrasında PİRGE Bıçakçılık tarafından üç öğrenciye Şef Bıçağı hediye edilirken, etkinliğin sonunda firma katılımcılarına Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. “Gastoronomi Sohbetleri”nin bir sonraki etkinliği 13 Kasım’da Prof. Dr. Fügen Özkaya’nın katılımıyla “Duyusal Analiz ve Zeytinyağı Tadımı” konu başlığıyla devam edecek.

Editör: Haber Merkezi