İlk olarak duyurularını küçük notlar vasıtasıyla okul içindeki panolarda sergileyen öğrenciler, tamamen kendi imkanları ile 7 Haber ismini verdikleri bir haber sitesi kurarak, okul içindeki faaliyetlerini ve herkesi ilgilendiren yaşam kategorisindeki haberleri yine kendi yorumları ile yayınlıyorlar. 7 Haber’in kurucusu öğrenciler Akif Bera Durmuş, Bahadır Fırat, Muhammed Ali Yıldız ve Mustafa Gürkan Türk’ün gazetecilik faaliyetinden haberdar olan Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Engin Kaşdaş, beraberinde şube personeli Habip Dayıoğlu ve ilimiz gazetecilerinden Hakan Uyanmış’la birlikte okulu ziyaret etti.
Bu yaştaki öğrencilerin “doğru haber” sloganı ile yola çıkmasının ve haberciliğin önemini kavramış olmasını önemsediklerini belirten BİK Müdürü Engin Kaşdaş, Basın İlan Kurumu faaliyetlerinin yanısıra, gazeteciliğin, özellikle de internet haberciliğinin inceliklerini ve bu konulardaki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Gazeteci Hakan Uyanmış da, 7 Haber sitesinin kurucuları öğrencilere teknik konularda sunum yaparak eksiklerinin giderilmesi noktasında destek sözü verdi.
Bu ziyaretini sosyal medya hesabından paylaşan Sakarya Basın İlan Kurumu Müdürü Engin Kaşdaş; “Adapazarı İmam Hatip Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi 4 kafadar ‘doğru haber’ sözü vererek kendi imkanları ile gazeteciliğe soyununca üstüne bir de haber sitesi kurunca bize de hem onları ziyaret etmek, hem tebrik etmek hem de bu cesur gazeteci adaylarına destek vermek düştü. Sınıflarına misafir olduk, eski günlerimize gittik, gazeteciliği anlattık; Basın İlan Kurumu'nu öğrendiler, doğru haberin önemini kavradılar, eksiklerini görüp meraklarını giderme imkanı buldular, önerilerimizi can kulağı ile dinleyip fikirlerini söylediler, heyecanlılar. Gelecek vaat eden pırıl pırıl bakışlarda kaygılarımızı erittik, her zaman yanlarında olacağımız, destek sunacağımız sözünü verdik; öğrenmenin ötesinde öğretmenin sorumluluğunu ve kutsallığını hissettik omuzlarımızda. Bu heyecanı bize yaşattığınız için teşekkürler çocuklar..” dileğinde bulundu.
Yakın bir zamanda farklı bir arayüzle haber sitelerini daha da geliştirecek olan gazetecilik mesleğinin gelecek vaat eden öğrencilerimizin habercilik alanındaki ilk deneyimlerini  https://7haberiho.wixsite.com/7haber adresinden takip edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi