İzmir, Mardin, İstabul, Sakarya, Ankara, İzmit, Antalya ve Bilecik’ten söyleşiye katılan kız öğrenciler hem kadınların sorunlarını dile getirdi hem de dertleşti. Söyleşide hem evde hem işte zorluklara göğüs germiş kadınların başarı hikayelerini, sıra dışı hayallerini, hedeflerini ve bozdukları ezberleri anlatan katılımcılar kendi hayatlarından da örnekler verdi. Ekranlar açıldıkça mezunları gören Zuhal Erol hem şaşkınlığını hem de mutluluğunu gizleyemedi. Çocukları ve anneleriyle ekranda görünen mezunlardan Sakarya MYO 2002 mezunu ve Adatıp Hastanesi Hasta Hakları Birimi Sorumlusu Serpil Çakmak, SAÜ BESYO 2006 mezunu spor öğretmeni Deniz Çelik, Sapanca MYO Turizm 2019 mezunu Gamze Erdoğan, Medya ve İletişim 2020 mezunları Pınar Ergan ve Kadriye Odabaş mezuniyet sonrası kariyer yolculuklarını anlatarak stajın ve öğrenciyken çalışmanın önemine değindi.

GECEYE DAMGA VURDULAR
Halkla İlişkiler ve Tanıtım birinci sınıf öğrencisi Hatice Kübra Durak'ın seslendirdiği Nazım Hikmet ‘in “Kadın “şiiri ve Pınar Ergan’ın Kazım Koyuncu‘nun “Koyverdun Gittun” türküsü geceye damgasını vurdu. Öğrencilik yıllarını minnetle anan mezun öğrenciler, "Öğrencilik yıllarımızda Zuhal Erol ve kadın hocalarımızın güçlü duruşunu , enerjisini kendimize örnek alarak içimizdeki gücü dışarıya yansıttık, engelleri zorlukları teker teker aştık. Her zaman destek olan ve örnek aldığımız SUBÜ hocalarımıza teşekkür ederiz" derken kişisel gelişimin de önemine değindi. İletişim Topluluğu eski başkanı Kadriye Odabaş ve yeni başkan Şükran Çalışkan topluluğun pandemi devam ettikçe çevrim içi etkinlikleri sürdüreceğini belirterek katılımcılara teşekkür etti.

NEDEN EZBER BOZAN KIZLAR?
8 Mart'ın önemine vurgu yapan Zuhal Erol, "8 Mart sazlı sözlü çiçekli böcekli bir kutlama değil ancak bilimsel, kültürel, toplumsal bir yarayı anma ve onlardan ders çıkartma günüdür. Kadının olduğu yerde emek, mücadele ve dayanışma vardır. Yüreğindeki cesaret ve aklının farkına varan her kadın ezberleri bozabilir. Sizlere tüm kalbimle güveniyorum. Ailenizde sevgi ve şefkat, iş hayatında adalet ve çalışkanlık ilkeleriyle başarılara koşacağınızı görüyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun" diyerek öğrencilerine teşekkür etti. Acıbadem Üniversitesi Tıp Mühendisliği öğrencisi ve AHBAP üniversite temsilcisi Duygu Selen Yılmazcan da etkinliğe misafir öğrenci olarak katıldı ve önümüzdeki günlerde tüm Türkiye ‘deki üniversite öğrencilerine açık “Zuhal Erol Kelebek Etkisi” seminerinin müjdesini verdi. Buluşma alkışlarla sona erdi.

Editör: Haber Merkezi