Uzman Pedagog Sedat Demir, Ben ve Ailem Psikolojik Danışmanı olarak velilere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Demir, “Okulların açılmasıyla birlikte yoğun bir çalışma içerisine girecek olan çocukların, hemen bu çalışma temposuna ayak uydurmaları beklenmemeli, çocuklara alışkanlıklarını bırakmaları ve yeni ders çalışma alışkanlığı kazanmaları için zaman tanınmalıdır.”

“BİRDEN KOPARMAYIN”
Yaz tatilinde boş zamanlarını doldurmak için çocukların doğal olarak TV., bilgisayar, tablet ve telefon gibi teknolojik araç gereçlerle fazla haşır neşir olduklarını belirten Pedagog Sedat Demir, anne babaların çocuklarını bu alışkanlık ve bağımlılıklarından birden koparmak yerine, aşamalı olarak kısıtlamaya gitmeleri gerektiğini söyledi.

KARARA KATILMALI
Anne-babaların çocuklarını baskı ve zorlama yerine onlarla konuşarak, karar sürecine ortak ederek, sorumluluklarını yerine getirdikten sonra ve belirli saatlerde sınırlı olarak izin verilmesinin doğru olacağını belirten Sedat Demir, bu uygulamanın hem çatışmayı önleyeceğini hem de çocuk karara katıldığı için daha kolay benimseyeceğini belirtti.

YAZ ETKİNLİKLERİNE DEVAM
Ayrıca yaz okullarında devam ettikleri etkinlikleri, özellikle göz-el koordinasyonlarını geliştirici, spor ve sanat etkinliklerine devam etmelerinin, hem enerjilerini atmalarına hem dikkatlerini geliştirmelerine katkı yapacağını, yeteneklerini keşfetmelerini ve kendilerini gerçekleştirmelerini sağlayacağını bunun da okul başarısını ve yaşam doyumlarını doğrudan etkileyeceğini ifade etmektedir.

BEKLENTİYİ YÜKSEK TUTMAYIN
Yeni okul heyecanını birlikte yaşamanın, onların heyecanlarının paylaşılmasının ve daha fazla ortak vakit geçirilmesinin yararlı olacağını ifade eden Pedagog Sedat Demir, uyum sürecinde çocukları cesaretlendirmenin ve anne-babaların beklentilerini çok yüksek tutmamalarının çocuklar açısından rahatlatıcı olacağını belirtti.

YARDIM ALMAKTAN ÇEKİNMEYİN
Yaşanacak herhangi bir uyum, aşırı zorlanma, stres ve kaygı bozukluklarında yardım almaktan çekinmemeleri gerektiğini vurgulayan Demir, bu durumun psikolojik bir değerlendirme ve tanılama değil, çocuğun ve ailenin yaşam sürecine katkı olduğunu ifade etti. Demir, bütün anne-baba, çocuk ve eğitimcilere sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmeleri temennisinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi