Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde yaşayan Servi ve İrfan Yakın çiftinin iki kızından küçüğü olan 5 yaşındaki Ekin Damla Yakın, damak-dudak yarığı rahatsızlığı ve fiziksel olarak gelişim geriliğiyle dünyaya geldi. Doğuştan iki kulağında da yüzde 60 işitme kaybı bulunan minik Ekin Damla, kulağına takılan işitme cihazı sayesinde ailesini duyabildi.

ÖZEL EĞİTİM KARARI
Ekin Damla Yakın, 3 yaşına kadar hiçbir konuşma belirtisi göstermeyip, hiçbir fiziksel hareket yapamayınca ailesi endişelenmeye başladı. Kızlarının durumuna nasıl çözüm bulacaklarını araştıran aile, Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezini keşfetti. Merkezdeki öğretmenlerle konuşan aile, daha sonra minik kızlarını öğretmenlere emanet etti.

İLK ADIM VE İLK CÜMLE

Burada çeşitli eğitimler gören minik Ekin Damla, eğitimlere başlamasından yaklaşık 2 ay sonra ilk adımlarını atmaya başladı. Kızlarının ilk hareketlerine ve ilk cümlelerine şahit olan aile büyük mutluluk yaşadı. Eğitimine ve gelişimine devam eden Ekin Damla Yakın, akıcı konuşarak yardım almadan tek başına yürümeye başladı. Minik Yakın'ın gelişimine şahit olan annesi Servi Yakın, "Sevinçten burada hocalarımızla birlikte ağladık, hala gözlerim doluyor" diyerek mutluluğunu ifade etti.

Editör: Haber Merkezi