Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman Sakarya Şubesini ziyaret ederek eğitim ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Muammer Karaman, Şube Yönetimi ile bir araya geldiği toplantıda, salgın sürecinde eğitim yönetiminde kararların zamanında alınması, süreç içerisinde alınan farklı kararların eğitim çalışanlarını belirsizlik içerisinde ve zor durumda bırakmaması gerektiğini belirterek, “Bakanlığın eğitim paydaşlarıyla istişare hâlinde olması, merkez ve taşra teşkilatları arasında güçlü koordinasyon kurması zorunludur. Zor şartlarda birçok şeyden mahrum olarak sürdürülmeye çalışılan eğitim faaliyetlerinin verimliliğinin ve niteliğinin artırılması için istişareyle uygulanabilir net kararların alınması önemlidir” dedi.

SALGINLA MÜCADELE

Kovid-19 salgınının başladığı ilk günlerde hazırladıkları raporda, hastalıkla mücadelenin yerel yönetim şeklinde yapılması gerektiğini belirttiklerini kaydeden Karaman, vaka sayısının olmadığı, riskin bulunmadığı yerlerde okulların kapatılmasını doğru bulmadıklarını ifade ederek, “Türkiye’nin bu anlamda altyapısının durumu bellidir. İnsanların eğitime ulaşmada bazı tartışmaların olduğu ve internet altyapısının her yerde olmadığı, insanların imkânlarının eşit olmadığı yerde siz merkezî olarak ‘aç-kapa’ yaparsanız burada mağdur kitleler üretirsiniz. Onun için pandemi yönetimi mutlaka ama mutlaka lokal durumları dikkate almalıdır. Bir ilin tamamı açılıp kapatılmaz, kapatılmamalıdır. Vaka sayısına bakılır, vaka sayısına göre risk altında olan yerler bir miktar esnetilir. Diğer yerlerde eğitim devam ettirilir. Salgınla mücadelede ilk başta söylediğimize sonradan gelindi” dedi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Milletin duyarlılığını tetikleme açısında da eğitim ve öğretimin kontrollü şekilde devam etmesi son derece önemli olduğunun altını çizen Karaman, şöyle devam etti: “Çocuklardaki öğrenme kayıplarının telafisi uzun vadede zorlaşacaktır. Eğitim öğretim mutlaka ama mutlaka şartlar zorlanarak devam ettirilmeli, riskin çok olduğu yerde durum anında kontrol altına alınarak oraya ilişkin özel uygulama yapılmalıdır.” Yüz yüze eğitim ve öğretimin başladığını hatırlatan Karaman, “Eğitimcilerin aşılanmasına öncelik verilmelidir. Sağlık Bakanı ile yaptığımız görüşmede de aşılamanın bir an önce yapılması gerektiğini ifade ettik. Ziyaretimiz esnasında 100 bin öğretmenin aşılandığını, yeni aşılar geldikçe sürecin devam edeceğini belirttiler. Aşı temini konusunda baskı artırılmalıdır. Eğitim-öğretim faaliyetinin devam ettiği bu süreçte eğitimcilerin mutlaka ama mutlaka aşılamada öncelenmesi gerekiyor” diye konuştu.

EK GÖSTERGE SÖZÜ

İki yıl önce açıklanan 2023 Eğitim Vizyonu’nda da yer verilen Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili adımın artık atılması gerektiğini dile getiren Karaman, 3600 ek göstergenin kapsamının genişletilmesi, bu konuda bir çalışmanın yapılarak ek gösterge sözünün bir an önce yerine getirilmesi, farklı istihdam biçimlerine son verilmesi, bütün atamaların kadrolu olarak yapılması gerektiğini söyledi. Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek verimli bir toplantı olduğunu dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi