6-12 Ekim tarihleri arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve 16 ilçede yapılacak olan seçimlerin ilk gününde oy kullanan üyeler 6 ilçede ilçe yönetim kurulu ve delege seçimlerinde tecrübe, istikrar ve güven  dedi. 

TECRÜBE İSTİKRAR VE GÜVEN
Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesine bağlı Büyükşehir, Taraklı, Kocaali, Karapürçek, Söğütlü ve Ferizli’de gerçekleşen ilçe yönetimleri ve delegelik seçimlerinin sonuçlarını değerlendiren  Şube Başkanı Murat Mengen; “Üç buçuk sene boyunca bütün teşkilat olarak çalıştık, çabaladık, mücadele ettik, kazanımlar sağlamak için elimizden geleni yaptık. En uzak köy okullarımıza kadar gidip üyelerimiz başta olmak üzere bütün eğitim çalışanlarımızla  hasbihal ettik. Teşkilat olarak verdiğimiz mücadelenin, kıymetli üyelerimiz tarafından takdir edildiğini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Teşkilat olarak Genel Merkezimizin belirlediği seçim takvimin ilk gününde İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Büyükşehir), Karapürçek, Söğütlü, Ferizli, Taraklı ve Kocaali’de yapılan ve demokrasi şenliği şeklinde geçen seçimlerimizde üyelerimiz tarafından ilçe başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, delege adaylarımıza ve il yönetimimize gösterilen teveccüh bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Tecrübe, İstikrar, Güven sloganıyla çıktığımız bu yolda bizlere olan güvenleri için ve “Durmak Yok Koşmaya Devam” yetkisi verdikleri için bütün üyelerimize teşekkür eder, 12 Ekim Cuma gününe kadar sürecek olan seçimlerimizin tüm üyelerimize hayırlar getirmesini niyaz ederim” şeklinde konuştu. 

YENİ HEDEF 7500 ÜYE
Mengen; Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube teşkilatı olarak nasıl ki  "en büyük gücümüzün birlik ve  beraberliğimiz olduğu" şuuru ile  üye sayısını 6 binlere taşımış, sendikamızı kurumsal kazanımlarla tanıştırmış isek, aynı inanç ve heyecanla  yeni dönemde de üye sayısındaki 7500 hedeflerinin olacağını vurgulayarak özellikle eğitim çalışanlarının sıkıntılarını, sorunlarını tespit etmek ve eğitim alanında paydaş kurum ve kuruluşlara katkı sağlamak amacıyla AR-GE komisyonu oluşturarak daha etkin bir sendikacılık yapacaklarını belirtti. 

İlk gün sonuçlarında üyelerin tecrübe, istikrar, güvenden yana tavır alması  ve seçimlerin yapılacağı ilçeler ile özellikle  delege aday dağılımı ve  doğal delegeler göz önüne alındığında şimdiden 162 delegenin büyük çoğunluğunun bu yönde oluşacağı bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi