Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Pamukova MYO bünyesinde açılan Eczane Hizmetleri Programının 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde öğrenci alımı Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylandı. Yeni eğitim döneminde öğrenci alımı yapacak olan Eczane Hizmetleri Programında, eczane ve ilaç sektöründe hizmet vermek üzere gerekli bilgi ve donanıma sahip eczane teknikerlerinin bilimsel bir ortamda yetiştirilmesi amaçlanıyor.

----

Eczane Hizmetleri Programında 2 yıl sürecek eğitimlerini tamamlayan mezunlar kamu veya özel hastanelerde, eczanelerde, medikal ve ilaç sektörünün çeşitli alanlarında görev alabilecekler. Program mezunları, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile eğitimlerini; kimya, biyokimya, kimya mühendisliği ve uygulamalı kimya gibi 4 yıllık lisans bölümleriyle de tamamlayabilme imkânına sahipler.

----

‘ENERJİYİ ARTTIRACAK’

Yeni açılan program ile ilgili görüşlerini aktaran Pamukova MYO Müdürü Doç. Dr. Fatih Sönmez “Öncelikle Eczane Hizmetleri Programının yüksekokulumuza kazandırılmasında emeği geçen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Eğitimden Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan’a ve yüksekokulumuzdaki diğer tüm hocalarımıza teşekkür ederim. Eczane Hizmetleri Programı Türkiye’deki tüm üniversitelerde yüzde 100’e yakın doluluk oranına sahip. Bizde okulumuzdaki 40 kişilik kontenjanın tamamen dolmasını bekliyoruz. Yeni gelen öğrencilerimiz hem yüksekokulumuzun hem de ilçemizin enerjisini arttıracaktır. Mevcut olarak Marmara Bölgesinde sadece 2 Devlet Üniversitesi bünyesinde Eczane Hizmetleri Programı eğitim öğretim faaliyetlerine devam ediyor. Eczacılar Odası verilerine göre, yaklaşık olarak Marmara Bölgesinde 8 bin, Sakarya’da 300 ve Pamukova’da 8 adet Eczane bulunmaktadır. Bunların yanında bölgemizde birçok ecza deposu, medikal veya ilaç firması, kamu veya özel Hastaneleri bulunmakta olup, yüksekokulumuzda açılmış olan Eczane Hizmetleri Programımız ile eczane ve ilaç sektörünün ihtiyaç duyduğu uygulama becerisi yüksek, yetkinlik kazanmış nitelikli bireyleri “Bilgiyi Beceriyle Bütünleştiren” üniversitemizin uygulamış olduğu 3+1 Eğitim Modeli sayesinde yetiştirmeyi amaçlamaktayız” ifadelerini kullandı.

----

MYO’NUN İMKÂNLARI

MYO’nun sınıf, laboratuvar, kantin ve yemekhanesinin de yenilendiğini belirten Müdür Sönmez, “Deneyimli akademik personelimiz ve kütüphanemiz ile öğrencilerimize kaliteli bir eğitim vermeyi hedefliyoruz. Ayrıca eğitimin yanında yeşilin her tonunun yer aldığı, mini futbol, basketbol ve voleybol sahalarının bulunduğu geniş yerleşkemiz ile tüm öğrencilerimizin keyifli ve kaliteli zaman geçirmeleri için imkânlar sunuyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi