Açılış konuşmasını yapana Akyazı İlçe Temsilcisi Hasan Can, Şube Yönetimine ve okul temsilcilerine toplantıya katılımları için teşekkür ederek ilçe temsilciliği hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

BİNLERCE İNDİRİM
Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen; “Biz bugün burada okul temsilcilerimizle yani bir anlamda uç beylerimizle birlikteyiz. Üyelerimiz için yapmış olduğumuz onlarca indirim anlaşmasını içeren afişimiz hazır ve okullarda üyelerimize sizlerin aracılığı ile ulaştıracağız. Yakında Memur-Sen Motif Kartımız gelecek ve ulusal çapta binlerce indirim anlaşması ile ekonomik anlamda üyelerimize çok ciddi kazanımlar sağlayacak” dedi.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU
Teşkilat olmanın önemine de değinen Mengen, eğitim ve gündem üzerine bir konuşma yaptı.  Mengen; Ek gösterge adaletsizliğinin giderilmesi, bütün kamu görevlilerinin 3600 ek gösterge çalışmasına dâhil edilmesi, beklentileri karşılayan bir Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması, sözleşmeli ve ücretli öğretmenliğin kaldırılarak atamaların kadrolu yapılması, okul yöneticilerinin mağdur edilmemesi, nimet-külfet dengesinin tesis edilmesi, hakça paylaşım ilkesinin hayata geçirilmesi için teşkilat olarak ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi.

GELİR VERGİSİ
Mengen ayrıca; kamu görevlilerinin gelir vergisinde ya yüzde 15 oranının sabit olması ya da yüzde 15 diliminin matrahının diğer dilimlerden vergi ödemeyi imkânsız hâle getirecek şekilde artırılması için yetkililere çağrıda bulundu.

Yeni dönem için de açıklamalarda bulunan Mengen; yeni dönemde, kamuda kadrolu ve güvenceli istihdam dışında bir seçeneğin kalmadığı, kamu görevlilerinin emeğinin karşılığını tam olarak aldığı, rotasyon, performans gibi kamu görevlilerini hedef alan, enerjimizi azaltan ve zamanımızı gereksiz yere harcayan konuların gündemde yer almadığı bir çalışma hayatı zemininin sağlanmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Toplantı sonunda soruları cevaplayan Mengen, son derece keyifli geçen bir toplantı olduğunu ifade ederek okul temsilcilerine ve ilçe yönetimine teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi